7 - 1

HHC VR1

2e klasse C

15 december 2018 14:00

Het was vandaag koud op sportpark Be Quick ’28. Tegenstander was Vr2 van de Zwolse club, aangevuld met 5 speelsters van het 1e team. Een zware dobber op voorhand, maar de strijdwijze was duidelijk. Scherp verdedigen, door middel van goed voetbal eruit proberen te komen en de kansen die we kregen promoveren tot doelpunten. Het klinkt simpel, maar in de praktijk blijkt één en ander weerbarstig, zoals ook vandaag.

Toch bood HHC Hardenberg heel erg goed partij aan de Zwolse dames, vooral de 1e helft. De strijdwijze van HHC zorgde ervoor dat Be Quick geen moment in haar spel kwam. De warrige clubscheidsrechter van Be Quick probeerde direct de toon te zetten. In de 3e minuut dacht HHC Hardenberg een vrije trap te krijgen door hard inkomen van een speelster van Be Quick. Lieke was het slachtoffer, maar tot verbazing van alles en iedereen kreeg HHC de vrije trap tegen en toen de scheidsrechter een minuut later de zichzelf blesserende speelster van Be Quick had bezocht, besloot de man ook nog een gele kaart te geven aan Lieke. Verbijstering alom. Maar laten we het over het hoge niveau van de wedstrijd hebben. De eerste kans was in de 8e minuut voor HHC. Roëlle stuurde Yentl weg, die echter haar schot naast zag gaan. Na een zeer goed eerste kwartier van de Hardenbergse dames, volgde in de 16e minuut de allereerste kans van Be Quick. Van afstand en gedragen door de wind werd Sharon verslagen (1-0). Even later probeerde Be Quick het weer, maar dit keer redde Sharon. In de 19e minuut kreeg HHC Hardenberg een vrije trap. Lieke achter de bal en op een haar na viel de bal binnen, maar ging uiteindelijk net over het doel. Nog steeds was het spelbeeld onbeslist, maar richting het rustsignaal begon Be Quick een licht overwicht te creëren. Veel kansen leverde dit overigens niet op. Een corner van Be Quick werd nog naast gekopt, een doelpunt vanwege hands afgekeurd en Sharon kon een keer redden met de voeten. Maar toch ging HHC Hardenberg met een 2-0 achterstand de rust in. In de 38e minuut werd er wederom van afstand een bal geschoten, waar Sharon zich op verkeek.

De tweede helft begon HHC wederom goed. Een vlot lopende aanval via Yvet en Yentl belandde uiteindelijk bij Kelly, maar de prima keepster van Be Quick kon keurig redden. In de 57e minuut was echter de wedstrijd gespeeld. Verkeerd uitstappen van de HHC verdediging zorgde voor een schietkans van Be Quick, bijzonder effectief dat ze zijn was het direct 3-0. Zes minuten later was het 4-0 door klunzig verdedigen van HHC. HHC bleef er toch voor gaan, ondanks dat duidelijk werd dat de kwaliteit bij Be Quick, gesteund door de ruime voorsprong, boven kwam. HHC had het moeilijk en kon er maar moeilijk uitkomen. Toch lukte dit één keer wel heel erg goed. Het was vooral heel goed doorzetten van Kelly op de linkerkant, waarmee ze Yentl in de diepte kon aanspelen. Yentl omspeelde de keepster en schoot binnen. In de 72e minuut was het daarmee 4-1 geworden. Maar in de laatste 10 minuten werd door HHC fout op fout gestapeld en de aanvallers van Be Quick lieten zien over welke klasse ze beschikken. De score liep op tot 7-1 voor Be Quick. Heeft HHC dan echt niet meer kansen gehad op meer. Jawel, vlak voor tijd werd Yentl door Yvet voor de keepster van Be Quick gezet, deze verkleinde haar goal goed en keerde de inzet van Yentl. Uit de opvolgende corner kopte Marije bijna binnen, maar de bal werd nog van de lijn gehaald.

Eerlijk is eerlijk. Soms moet je je meerdere erkennen in de tegenstander. Be Quick Vr2 was vandaag een maatje te groot voor HHC. Ook zonder de 5 huurlingen van Vrouwen 1 heeft dit team gewoon een goede basis, waarmee ze ver gaan komen. HHC mag trots zijn op de weerstand dat het bood in de wedstrijd voor een groot deel van de wedstrijd, maar niet op het weggeven van een aantal doelpunten.

Dat laatste moet anders volgende week, wanneer HHC Hardenberg aantreedt voor de bekercompetitie tegen ZVV ’56 uit Apeldoorn. De laatste wedstrijd voor de winterstop, maar zou leuk zijn als deze weer winnend wordt afgesloten. Aanvang 14.30 op sportpark De Boshoek.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Lieke Lambers, Renate Reinders, Lisa Battjes-Olsman, Roëlle Bril, Yentl Schutteman, Sharon de Witte (60. Manouk Geertman), Kelly Hulleman, Yvet de Leeuw, Britt Ter Wielen (75. Vera Hakkers).