EFFECTIEF VOETBAL IN 1e HELFT LEVERT 3 PUNTEN OP IN APELDOORN

0 - 3

HHC VR1

2e klasse C

6 oktober 2018 14:30

Vandaag mocht de 1e vrouwenselectie op reis naar Apeldoorn om daar tegen ZVV ’56 te spelen. Voor ons een grotendeels onbekende tegenstander en club, maar dat is juist leuk. Het had weinig gescheeld of we waren zonder tenue in Apeldoorn aangekomen, maar gelukkig hadden we iemand bij ons die wel wakker was…

Scheidsrechter van de dag was de heer Van de Pol, altijd weer een bijzondere verschijning; ook deze keer. Om 14.30 uur floot hij voor het eerst. Echter, HHC was nog niet in de wakkere stand want ZVV ’56 begon met een onverwacht offensief aan de wedstrijd. Direct in de 1e minuut kwam HHC Hardenberg goed weg toen de bal in de Hardenbergse verdediging werd ingeleverd bij ZVV ’56 en de daarop volgende lob precisie miste. 5 minuten later een lange bal bij ZVV ’56 en Renate schatte de bal verkeerd in, waardoor de Apeldoornse aanvalster alleen op Sharon af kon. Sharon redde de inzet keurig! Daarna was het signaal gegeven aan de Hardenbergse formatie om eindelijk te gaan voetballen. Twee gevaarlijke corners van HHC waren het gevolg, de laatste werd door Yentl uiteindelijk in het zijnet gewerkt. In de fase daarop kwam HHC steeds meer in het eigen spel en herstelde HHC de verhoudingen op het veld, af en toe wel met een paar overtredingen. In de 20e minuut leek Yentl op aangeven van Yvet de score te openen, maar haar inzet werd gekeerd door de keepster. In de 23e minuut was het vervolgens wel raak en een aanval uit het boekje en conform de training van deze week. Van achteruit werd Roelle in de diepte weggestuurd, zij ging niet zelf door maar bediende in één beweging Kelly in het midden voor de goal (0-1). Dat was een doelpunt die welkom was. En HHC Hardenberg ging door. Wederom een kans van Yentl volgde, maar weer de keepster die redding bracht.

In de 30e minuut weer een aanval waarbij Roelle de diepte kon opzoeken en wederom was Kelly meegelopen om de voorzet van Roelle binnen te werken, het stond 0-2. HHC bleef het betere van het spel houden en wilde de wedstrijd al vroegtijdig in het slot gooien. Dit lukte ook en hoe! Een prachtige voorzet van Yvet werd op waarde geschat door Yentl en in de 38e minuut scoorde zij de 0-3 met een prachtige KOPBAL. Dat zien we Yentl niet vaak doen!

Bij de rust was de stand 0-3 en na 90 minuten ook. Daar kan ik het wel bij houden. De tegenstander had besloten de handdoek in de ring te gooien en zakte heel erg in om niet nog meer doelpunten tegen te krijgen. Natuurlijk kwam dit het spel van HHC Hardenberg niet ten goede. Buiten drie kansen voor HHC (Lieke van afstand op het dak van het doel, Kelly schietkans over de goal en Yentl die 1 op 1 op de keepster stuit) en enkele hachelijke momenten in het strafschopgebied bij Sharon de Vogel was het vooral een enorme flipperkast en de moeite van het verslag doen daarvan niet waard.

Belangrijk vandaag zijn de drie punten, want volgende week komt een geduchte tegenstander naar Hardenberg, namelijk Genemuiden Vrouwen 1. Aanvang 15.00 uur op sportpark De Boshoek.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol (83. Lisa Battjes-Olsman), Sharon de Witte, Renate Reinders (79. Vera Hakkers), Marlijn Muis, Roelle Bril, Yentl Schutteman, Yvet de Leeuw, Kelly Hulleman, Lieke Lambers, Kirsten Veerman (56. Britt ter Wielen). Ranjanee Breukelman en Marieke Klokkers niet gespeeld.