Datum

16 maart 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Gisterenmiddag, aanvang 15.00, de vrouwen van Epe kwamen op bezoek op sportpark De Boshoek. Een goede ploeg, dat was bekend, de vorige keer werd met hard werken een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept. Epe is de trotse nummer 3 in de competitie en heeft met hun titelaspiraties alleen voldoende aan een overwinning. Dat beloofde een leuke wedstrijd te worden, ondanks de ook deze week sterk aanwezige wind.

Het bleek uiteindelijk een wedstrijd te worden met weinig kansen. De eerste helft was enigszins in evenwicht, de beste kansen voor de bezoekers uit Epe. Direct in de 3e minuut werd een corner naast gekopt door Epe. Het was duidelijk, door de druk die door Epe werd gezet, dat de tegenstander voor een vroege voorsprong ging, maar de verdediging van HHC Hardenberg gaf geen krimp. De eerste fase was duidelijk voor Epe dat op de helft van HHC Hardenberg aan het voetballen was. Echter, lopende de eerste helft kwam HHC Hardenberg goed in de wedstrijd te zitten en kon het aanvallend ook wat doen. Ondanks dat het nu ook voor de goal van Epe gevaarlijk werd, kreeg HHC Hardenberg maar 1 kans in de eerste helft. Een schot van Kelly in de 27e minuut werd door de keepster van Epe gered. Direct daarna weer een kans voor Epe, maar Sharon de Vogel maakte haar doel goed klein en redde ten koste van een corner. Het spel golfde heen en weer tot aan de rust, zonder dat grote kansen konden worden genoteerd.

De tweede helft ging het team van HHC Hardenberg het veld in met twee noodgedwongen toegepaste wissels en ervan overtuigd een goed resultaat neer te zetten tegen Epe, ondanks het lichte overwicht van Epe op het veld. En de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Sterker, Epe ging nog meer naar voren spelen en kreeg een duidelijker overwicht. Echter, het was vaak niet overtuigend genoeg van de bezoekers. Daarnaast verdedigde HHC Hardenberg erg geconcentreerd en zo nu en dan probeerde HHC Hardenberg eruit te komen. Belangrijkste mogelijkheid daarbij was voor Daniek na ongeveer een kwartier spelen in de 2e helft, haar solo vanaf eigen helft eindigde in het zijnet van Epe. Daarvoor moest Sharon al 2 keer redden op de kans voor Epe om de voorsprong te pakken. Een verdwaalde voorzet van Epe dreigde over Sharon het doel in te gaan, maar Sharon redde ternauwernood. De rebound werd door de Eper aanvalster weer in de handen van Sharon gewerkt. HHC Hardenberg werd teruggedrongen en kon het laatste deel van de wedstrijd niet anders meer dan verzet bieden en goed verdedigen. En dat deed HHC Hardenberg ook. Nog 1 gevaarlijk moment van Epe had verandering kunnen brengen in het resultaat van deze wedstrijd. In een uiterste poging een schot van de tegenstander te voorkomen belandde de bal via de voet van Renate nog op de lat boven Sharon.

Richting het einde anticipeerde HHC Hardenberg op het mogelijk risico nemen van Epe en ging de verdedigende stellingen nog verder opbouwen, want HHC Hardenberg kwam er niet meer goed uit. Maar waar HHC Hardenberg op rekende gebeurde niet, Epe ging niet nog aanvallender spelen om dat belangrijke doelpunt te maken. Hierdoor kon HHC Hardenberg goed stand houden tot het eindsignaal van scheidsrechter Söner. Een goed en maximaal haalbaar resultaat, op basis van werklust en mentaliteit een verdiend punt. Al moeten we eerlijk zijn dat Epe meer had verdiend en het meest gevaarlijk was van de twee ploegen. Voor HHC Hardenberg een goed begin voor de geplande feestavond van gisterenavond.

Volgende week speelt HHC Vrouwen 1 een uitwedstrijd tegen Oene Vrouwen 1. Aanvang 14.30 uur op sportpark De Hoge Kamp in Oene.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Marlijn Muis, Renate Reinders, Lisa Battjes-Olsman, Dorine ter Burg-Schutte, Leonie Overweg (45. Daniek Schröer), Yvet de Leeuw (41. Roëlle Bril), Vera Hakkers (75. Claudia Takman), Lieke Lambers, Kelly Hulleman.