VROUWEN 1 SPEELT ZICH VEILIG MET SPANNEND EN DOELPUNTRIJK DUEL TEGEN ZVV ‘56

Datum

18 mei 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Gisterenmiddag speelde HHC Hardenberg Vrouwen 1 haar laatste thuiswedstrijd voor de competitie tegen ZVV ’56. De gehele week was hier al naar toegeleefd als de wedstrijd waarin de belangrijke en noodzakelijke 3 punten voor handhaving moesten worden behaald. Met ook vandaag weer aanvulling van een drietal dames van Vrouwen 2, stapte HHC Hardenberg vol vertrouwen het veld op. Na 1 minuut stilte in acht te hebben genomen ter nagedachtenis aan Gerry Breukelman, de vader van oud-speelster Ranjanee, werd de wedstrijd in gang gezet.

En direct waren de intenties van de tegenstander uit Apeldoorn duidelijk. Ze waren niet naar Hardenberg gekomen om het spel te maken. Één punt vonden ze wel voldoende als resultaat uit deze tweestrijd en er werd duidelijk gemaakt dat wij het meest belang hadden bij de overwinning. ZVV ’56 parkeerde zogeheten de bus en liet hun levensgevaarlijke spits, Marissa Duursma, eenzaam en alleen voorin staan. HHC Hardenberg probeerde de bal goed van voet naar voet te laten gaan en op deze wijze een opening te vinden in de 5-mans verdediging. Belangrijk was daarbij niet te vroeg balverlies te leiden, want de counters waren vlijmscherp en de spits van ZVV ’56 was in vorm.

HHC Hardenberg begon goed, zonder dat ze direct gevaar konden creëren voor het doel van ZVV ‘56. Het balbezit was nagenoeg geheel voor HHC Hardenberg, toch was de eerste counter van ZVV ’56 een waarschuwing. De spits van ZVV ’56 kwam in de 12e minuut 1 op 1 te staan met Sharon de Vogel, maar Sharon redde.  Niet veel later het eerste doelgevaar van HHC Hardenberg. Een schot van Marlijn belandde naast het doel. HHC Hardenberg had moeite met het creëren van openingen in de gesloten defensie en met de volgende counter kreeg HHC Hardenberg een tegenslag te verwerken. Sharon kan een voorzet vanaf links van ZVV ’56 niet vangen, de bal belandt voor de voeten van de spits van ZVV ’56, die de bal tegen de handen van Renate aanschiet vlak voor het doel, strafschop! Deze werd keurig benut, waardoor het na 21 minuten spelen 0-1 staat. Direct daarna bereikte Marije met een hoge bal Yvet, alleen de inzet van Yvet op de goal was te slap. Twee minuten drinkpauze was nodig om de koppen weer bij elkaar te steken, iedereen tot rust te manen en vervolgens de wedstrijd wat meer naar ons toe te trekken. Toch was het in de 31e minuut weer de spits van ZVV ’56, die wederom Sharon op haar weg vond. Renate was even later dichtbij de gelijkmaker, vanuit een corner kopte zij de bal naast. In de 39e minuut lukte het HHC Hardenberg om de gelijkmaker te maken. Een vrije trap van Renate vanaf de linkerkant van het veld zeilde ineens in het doel (1-1). Nu moest HHC Hardenberg zorgen dat ze de druk op het doel van ZVV hoog hielden en zelf geen tegendoelpunten meer tegen kreeg. Vlak voor rust kwam HHC Hardenberg enorm goed weg. En weer was Marissa Duursma degene die voor het gevaar zorgde. Eerst raakte ze de paal na een voorzet van links en even later een voorzet van rechts die door haar op dezelfde paal werd gekopt. Het leek erop dat HHC Hardenberg het geluk, dat de afgelopen weken niet aan onze zijde was, vandaag wel had.

Tactisch moest er iets omgezet gaan worden om meer te creëren, tenslotte moest HHC Hardenberg deze wedstrijd winnen. Aldus gebeurde in de rust. Vera kwam voor Marije en een aantal personen wisselden van positie. Marlijn ging de spits van ZVV ’56 bewaken. En vanaf de aftrap voor de 2e helft had HHC Hardenberg eindelijk grip op de wedstrijd. Een fase waarin HHC Hardenberg continu gevaarlijk was, brak aan. Leonie brak een paar goed door, de ene keer onterecht teruggefloten voor buitenspel, de andere keer kreeg ze de voorzet net niet bij een medespeelster. In de 57e minuut was het Yvet die de bal op eigen helft veroverde en over de linkerkant naar de goal sprintte, voor de goal waren Roelle en Leonie meegelopen en Roelle liep de voorzet van Yvet binnen (2-1). En HHC Hardenberg ging door. Yvet werd 5 minuten later door Kelly bediend, maar Yvet schoot de bal op de keepster. In de 63e minuut was het echter wel raak. Een corner van Renate belande bij de 2e paal bij Yvet, die Sharon de Witte bediende. Sharon schoot hard en hoog raak (3-1)! De overwinning leek bijna binnen, maar de daaropvolgende drinkpauze kwam verkeerd uit. ZVV ’56 ging wat meer naar voren voetballen en maakte het HHC Hardenberg moeilijk.

Uit het niets werd de spits van ZVV’ 56 weer bereikt en ging richting Sharon, een botsing en de scheidsrechter besloot ZVV ’56 wederom een strafschop te geven. Deze werd in de 70e minuut weer keurig benut (3-2). In de daarop volgende fase kon er weer van alles gebeuren. Renate kon een corner van ZVV maar ternauwernood over de eigen goal werken en de spits van ZVV ’56 kopte de daaropvolgende corner ook over. Even later weer een kans van ZVV ’56, maar wederom stond Sharon op haar post om te redden. Even later, curieus moment, Yvet kon zich vrijspelen en richting goal van ZVV ’56, maar de verdediger van ZVV ’56 trok behoorlijk fors aan de noodrem. Yvet was doorgebroken, maar wat resteerde was slechts een vrije trap. Deze werd door Renate net naast geschoten. In de 81e minuut een corner voor HHC Hardenberg. Sharon de Witte kreeg een kopkans, maar haar kopbal belandde op de lat! Even later moest Lisa aan het shirt van haar tegenstander hangen om te voorkomen dat ze doorbrak. Consequent als de scheidsrechter was, bleef dit ook bij een vrije trap. Deze bracht echter wel de gelijkmaker voor ZVV. Een scrimage volgde voor het doel en ZVV ’56 wist de bal binnen te werken (3-3). ZVV had daarmee waar ze voor waren gekomen, maar HHC Hardenberg had 3 punten nodig en richtte zich weer op. In de 83e minuut was het Vera die een doelpunt op haar linkerschoen had, maar raakte de bal verkeerd. In de 86e minuut was het uiteindelijk toch raak voor HHC Hardenberg. Yvet werkte een voorzet van Renate bij de 2e paal binnen (4-3)!

Daarna was het spannend. In de 90e minuut nog een kans voor Yvet, maar zij schoot de bal voorlangs. Een minuut later moest Sharon nog een keer redden op een kans van ZVV ’56. Maar uiteindelijk volgde het eindsignaal van scheidsrechter Zweers en konden de handen in de lucht bij de Hardenbergse dames.

Hard gewerkt, geluk gehad, maar uiteindelijk gezien het spelbeeld wel terecht gewonnen. Hiermee speelt Vrouwen 1 zich veilig voor nog een seizoen op 2e klasse niveau. Volgende week speelt Vrouwen 1 de laatste competitiewedstrijd in en tegen Genemuiden. Aanvang 14.30 uur op sportpark De Wetering.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol (45. Vera Hakkers), Sharon de Witte, Renate Reinders, Lisa Battjes-Olsman (85. Claudia Takman), Dorine ter Burg-Schutte, Roëlle Bril, Marlijn Muis, Leonie Overweg, Yvet de Leeuw, Kelly Hulleman. Kirsten Nijland niet gespeeld.