GEFLATTEERDE NEDERLAAG VOOR VROUWEN 1 IN HOOGEVEEN

4 - 0

HHC VR1

2e klasse C

11 mei 2019 15:00

Vanmiddag  werd de competitie voor Vrouwen 1 hervat met een uitwedstrijd in Hoogeveen tegen HZVV. Een belangrijke wedstrijd om een zekere positie in de ranglijst te krijgen aan het einde van het seizoen.

Door de afwezigheid van een aantal speelsters aan Hardenbergse kant werd de tactiek aangepast en de instructies aan de dames werden goed opgepakt. Dit resulteerde het 1e kwart van de wedstrijd in een spelbeeld dat weliswaar op en neer ging, maar tot weinig kansen aan beide kanten leidde. De 1e echt grote kans was voor HHC. Yvet pikte in de 21e minuut de bal af in de verdediging van HZVV en kon zichzelf richting goal van HZVV sturen, 1 op 1 met de keepster gaf zij haar echter de kans om te redden. Twee minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in. Sharon de Witte liet zich op de achterlijn verrassen door haar tegenstander en de bal kwam ongelukkigerwijs vlak voor de goal waar Marlijn koppend wilde redden, maar de bal belandde toch in de goal (1-0). Een domper voor HHC dat de wedstrijd goed onder controle had. Dit bleef ook zo maar toch was het HZVV dat in de 30e minuut de score verdubbelde. Een deja vu gevoel leverde dit op voor Sharon de Vogel. Evenals in de thuiswedstrijd tegen HZVV werd ze verslagen door een prachtige verre lob over de keepster (2-0). Dit doelpunt gaf HZVV even vleugels, maar een mooie aanval van HHC in de 35e minuut waarin de middenvelders Lieke, Roëlle en Yvet bij betrokken waren, liet zien dat er nog van alles mogelijk was.

De 2e helft moest HHC toch wat meer druk gaan zetten op de tegenstander en opschuiven op het veld als het nog een resultaat wilde halen. Daniek kreeg een mooie kans op de aansluitingstreffer in de 60e minuut, maar de keepster keerde de bal goed. HHC moest risico’s gaan nemen, Marije Pol werd als ‘stormram’ ingebracht in de voorhoede en met de extra aanvallende kracht wist HHC de tegenstander met de rug tegen de muur te zetten. Een schot van Lieke ging maar net over en een voorzet van Roelle op Yvet werd keurig gered door de keepster. HHC nam echter teveel risico, wat HHC in de 79e minuut duur kwam te staan. Één snelle omschakeling van HZVV en de bal lag er weer in (3-0). HHC kreeg 4 minuten daarna nog een kans op een eretreffer, maar de keepster kon redden op een schot van Sharon de Witte. Helaas moest HHC ook nog 3 minuten voor tijd met 10 speelsters verder, toen Lieke uitviel. Vijf minuten in blessuretijd leverde dat nog een 4e tegentreffer op (4-0) en direct daarna een grote kans voor Marije Pol. Maar andermaal een goede redding van de keepster.

Hard gewerkt en geflatteerd verloren. Deze keer geen 3 punten. Nog twee kansen om 3 punten te halen. Dank aan de speelsters van Vrouwen 1 die ons team completeerden vandaag. Volgende week speelt Vrouwen 1 thuis tegen ZVV. Aanvang 15.00 uur op sportpark De Boshoek.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Lisa Battjes-Olsman (68. Marije Pol), Sharon de Witte, Renate Reinders, Marlijn Muis, Lieke Lambers, Roëlle Bril, Dorine ter Burg-Schutte (56. Claudia Takman), Daniek Schröer, Yvet de Leeuw, Vera Hakkers (45. Loes Mulder). Manouk Geertman niet gespeeld.