Hollandscheveld VR1

2e klasse C

3 november 2018 15:00

Gisteren mocht Vrouwen 1 aantreden voor de volgende competitiewedstrijd. De dames van Hollandscheveld kwamen op bezoek op sportpark De Boshoek.

HHC kwam goed uit de startblokken. De eerste 20 minuten waren overduidelijk voor HHC, dat ook gevaarlijk werd in deze fase. Een aantal goede aanvallen werden vervolgens niet dodelijk genoeg afgerond. Na een kwartier spelen was HHC dicht bij de openingstreffer. Een corner van Yentl werd door Britt op de lat boven de keepster van Hollandscheveld gekopt. HHC speelde op de helft van de tegenstander, had de organisatie staan. Echter, halverwege de eerste helft ging HHC slordiger spelen en ging er van alles mis. Twee momenten achter elkaar van slordig balverlies en niet scherp genoeg verdedigen zorgde voor gevaar van Hollandscheveld. Bij het laatste moment belandde de bal van Hollandscheveld nog op de paal. Je zou zeggen, HHC is gewaarschuwd dat de concentratie moest worden behouden. Dit bleek niet het geval. In de 22e minuut weer onnodig balverlies, nu voorin bij HHC, en Hollandscheveld kon uitbreken over de linkerkant. De voorzet was niet zuiver, maar ongelukkigerwijs kwam de bal tegen het lichaam van Lisa en belandde zo in het doel van HHC (0-1). Direct na deze treffer had HHC de gelijkmaker kunnen aantekenen, maar de aanval werd niet goed genoeg uitgespeeld. Daarna was HHC de weg goed kwijt, er werd angstig gevoetbald, er was geen rust meer. Hollandscheveld weerde zich kranig en had door dat het even niet liep bij HHC. Hollandscheveld kreeg nog een goede kans op de 0-2. De zwak leidende scheidsrechter liet de grensrechter van HHC staan bij een diepe bal achter de verdediging van HHC. Gelukkig was Sharon de Vogel er nog die prima redding bracht in het 1 tegen 1 duel. Aan het einde van de eerste helft kwamen er nog een paar goede mogelijkheden voor HHC om met een gelijkmaker de rust in te gaan. Achtereenvolgens Yentl, Renate en Kelly misten de overtuiging in de afronding. Dus ging HHC met een achterstand de rust in.

Met een tactische wijziging in de veldbezetting ging HHC vol goede moed het veld op, maar HHC kreeg het maar niet voor elkaar om lekker in het spel te komen. Verdedigend stond het wel goed, er werd nagenoeg niets weggegeven, maar HHC bracht ook te weinig om Hollandscheveld echt pijn te doen. Pas in de 62e minuut was er weer een kans te noteren. Kelly bracht Roëlle in stelling, maar zij schoot de bal over. Het veldspel werd van beide kanten steeds slechter, er werden veel fouten gemaakt. HHC kwam steeds een stapje te laat, de passes in de eindfase waren niet zuiver genoeg en duels werden in de meeste gevallen verloren. Uit het niets kwam in de 77e minuut de pijnlijke genadeklap voor HHC. Een te korte terugspeelbal van Lisa baande de weg voor de aanvaller van Hollandscheveld die de bal keurig langs Sharon in de goal kon werken (0-2).

HHC gaf zich na deze domper niet over en ging er nog voor, maar ook het geluk ontbrak de dames. In de 79e minuut wordt Yvet onreglementair tegen de grond gewerkt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter die op een paar meter afstand stond, wilde geen strafschop toekennen. Er volgden nog een paar kansjes op de aansluitingstreffer, maar zoals de gehele wedstrijd al, ontbrak de overtuiging bij de afronding. Deze overtuiging in de afronding kwam veel te laat. In de laatste minuut van de 5 minuten extra speeltijd, schoot Renate op aangeven van Yvet nog even geweldig in de kruising. Maar dit voorkwam niet de onnodige, maar terechte, nederlaag.

De boel weer oprapen en volgende week weer voor een nieuwe kans gaan, maar dan in de beker. Vrouwen 1 speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen DZC ‘68 Vrouwen 1.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Sharon de Witte, Renate Reinders, Lisa Battjes-Olsman, Britt ter Wielen (53. Roëlle Bril), Yentl Schutteman, Yvet de Leeuw, Kelly Hulleman (63. Vera Hakkers), Marieke Klokkers (86. Dorine ter Burg-Schutte), Kirsten Veerman