Onverzettelijk JO19-1 wint voetbalkraker

Maarten Bel (schot)

Hoofdklasse M

1 december 2018 15:00

Wat een heerlijke westrijd vandaag. Vorige week waren we nog in mineur door het verlies en de mentale kwetsbaarheid, maar vandaag was alles anders. Jongens waren kerels geworden en wonnen terecht de voetbalkraker tegen Heino.

Heino is een direct concurrent die mee gaat doen om de prijzen. We komen ze vaak tegen, soms winnen wij, soms winnen zij, maar altijd zijn het wedstrijden waar het stevig aan toe gaat. Dat was vandaag niet anders.

In de 1e helft was het vooral een voetbalgevecht op het middenveld, beide ploegen kwamen maar sporadisch voor het vijandelijke doel. De 0-0 ruststand was daarvan een logisch gevolg. Het was dus afwachten hoe beide ploegen uit de kleedkamer kwamen. Waar we vorige week nog verslapten, stonden we nu in de 2e helft juist als een hecht team te strijden, vechtend voor elke bal en stevig in de duels. Heerlijk om naar te kijken. En we kwamen steeds meer aan voetballen toe, we kwamen meer in balbezit en konden steeds beter opbouwen. Dat leidde tot de 1e paar kansen. Maar in de 60ste minuut was het moment daar. Jim nam snel een vrije trap lang op Maarten. Die verschalkte de keeper door de bal er langs te prikken. Wat een ontlading. Daarna kwamen we pas echt in ons spel, nog steeds strijdend voor elke meter en met steeds meer dreiging voor de goal van Heino. Heino kwam er nog maar sporadisch uit, maar had toch zomaar op 1-1 kunnen komen, ware het niet dat Joris uitstekend redde op een inzet van hun rechtsbuiten. Daarna was de wedstrijd gewoon weer voor ons. Ons uitstekende spel werd uiteindelijk in de 90ste minuut beloond toen Martijn de bal hard in de touwen joeg.

0-2 eindstand, een heerlijke overwinning op basis van onverzettelijkheid en met name in de 2e helft uitstekend voetbal, misschien wel het beste tot nu toe. Complimenten aan Ruben en Ryan, die met weinig wedstrijdritme tot de laatste minuut strijd leverden en prima voetbalden.

Volgende week thuis tegen de Boys uit Vroomshoop, de laatste wedstrijd van de 1e competitieronde. Daarna weten we hoe we de winterstop ingaan.