MVV '29 JO19-1

Sander Eggen (schot)

Hoofdklasse M

4 mei 2019 12:30

Met twee weken rust in de benen hadden we nog vier finales voor de boeg. We stonden op kop, maar direct gevolgd door Heino op één punt en SDC op drie punten. De marge was dus smal.

Vandaag kwam MVV'29 op bezoek. Uit hadden we het erg lastig, maar wonnen we wel met 0-1. MVV begon erg goed aan de competitie, maar toonde daarna een sterk verval. We moesten dus gewoon winnen vandaag en dan maar zien wat onze concurrenten deden.

De eerste helft kwam wat moeizaam op gang, we hadden veel balbezit, maar creëerden erg weinig. Na een half kwamen we beter in ons spel en nadat Sander een fraaie kans had gemist, maakte hij de 1-0 in de 35ste minuut. Een prima moment dus voor rust. Direct daarna hadden we eigenlijk al de 2-0 moeten maken en de wedstrijd op slot moeten gooien, maar dat lukte niet. Het goede nieuws was wel dat MVV geen één kans wist te creëren.

In de tweede helft gingen we op dezelfde voet verder en na ongeveer een kwartier maakte Ruben de 2-0 nadat de keeper een schot van Martijn niet goed onder controle kreeg. Daarma was de wedstrijd gelopen, totdat Maarten de domste overtreding uit z'n voetbalcarrière maakte en met rood het veld af moest. MVV had dus nog veel tijd om wat terug te doen. Maar dat gebeurde helemaal niet, we gingen met tien man juist beter voetballen en creëerden zoveel kansen dat het minimaal 5-0 had moeten worden.

Maar 2-0 bleef het en dat bleek een uitstekende uitslag, want Heino speelde gelijk en SDC verloor, zodat we verder uitgelopen zijn en onze koppositie verstevigd hebben. Heerlijk. Nog drie finales te gaan.