1 - 0

HHC JO19-1

Hoofdklasse M

23 maart 2019 14:30

Een matige tegenstander, een slecht veld, een dramatische scheidsrechter en werkelijk geen greintje geluk. Dat waren de ingrediënten voor een vervelende middag in Lemelerveld.

Vooraf waren we natuurljk gewaarschuwd, want thuis hadden we al verloren en uit bij Lemelerveld wint vrijwel niemand. Maar goed, uiteindelijk is het kwaliteitverschil wel groot en moeten we zo'n wedstrijd gewoon binnenslepen. Aangekomen op het voetbalterrein wees het bord met veldindeling aan dat we op het hoofdveld moesten voetballen, dat echter meer op een militair oefenterrein leek dan op een voetbalveld. Alleen Stijn voelde zich er onmiddelijk thuis. Dat was niet lekker, want zo'n veld gaat direct ten koste van ons voetbalspel. De scheidsrechter bleek een oude bekende, die nogal joviaal doet, maar bij eerdere wedstrijden een matige fluitist bleek.

De wedstrijd dan. De voortekenen kwamen precies uit. Wij waren vanaf de aftrap de betere partij, in de hele 1e helft schoot Lemelerveld echt geen één keer op onze goal. Maar wij waren zelf ook te weinig dreigend doordat het spel te rommelig was, de bal ging niet lekker rond. Hun keeper moest nog een bal uit de kruising ranselen en wij hadden een 100% penal moeten hebben. En dat zei veel over de wedstrijd, hun keeper werd uiteindelijk de man van de wedstrijd die de ene na de andere wereldredding maakt. En de scheidsrechter maakte er echt een potje van. Sander werd volledig onderuit gelopen door de keeper, maar de scheidsrechter vond het maar niks. Als de VAR aanwezig was geweest, hadden ze hem accuut op non-actief gezet, zo overduidelijk was het moment. En afgezien van dat moment mocht Lemelerveld allerlei flying tackels uitvoeren op onze enkels, zonder dat dit bestraft werd. Er hadden zomaar twee rode kaarten getrokken kunnen worden. Het sloeg echt nergens op.

Met 0-0 de rust in, niks aan de hand want we hadden nog een hele helft om te scoren. De 2e helft kwamen we heel goed uit de kleedkamer. Met veel druk naar voren werd Lemelerveld volledig vast gezet en we creëerden de ene na de andere kans. Het wachten was op de goal en die viel ook. Maar ....... aan de andere kant: één uitbraak was voldoende voor één schot op onze goal. Waardeloos natuurlijk, want zo kon Lemelerveld nog dieper inzakken, maar goed, we hadden nog een half uur. Maar wat we ook deden, de bal wilde er gewoon niet in vandaag. We hebben gestreden tot op de laatste minuut en wel 30 keer op de goal geschoten, maar hadden echt geen greintje geluk. En de spelers van Lemelerveld lagen bij elkaar zo'n 20 minuten op het veld met allerlei plotselinge ziekteverschijnselen. De scheidsrechter vond het allemaal wel prima, zij mochten de bal gewoon lekker wegschoppen over de zijlijn zonder bestraft te worden. En het werd helemaal te dol toen een speler van Lemelerveld liggend op de doellijn met twee handen de bal uit het doel werkte en daarvoor een vrije trap meekreeg !!! Eerst floot de scheids voor een doelpunt voor ons, maar laten bedacht hij zich en floot toen maar andersom. Het sloeg echt helemaal nergens op, die man is een schande voor alle fluitisten van Nederland. Hij gaf achteraf ook grif toe dat hij bewust tegen ons had gefloten.

Na 93 minuten was het klaar en konden we afdruipen. Dit is de meest zure en onterechte nederlaag van het seizoen. Gelukkig zijn de gevolgen te overzien, maar het betekent wel dat wij weer in de achtervolging moeten en moeten winnen van onze directe concurrenten.

Volgende week eerst maar eens lekker voetballen voor de beker tegen 3e divisionist DVS'33. Dat belooft een heerlijke wedstrijd te worden.