Sander Eggen (kopbal)

Hoofdklasse M

10 november 2018 12:30

Vorige week kwamen we op kop na het puntverlies van ON. Deze week kwam SVZW op bezoek op de Boshoek. We waren eigenlijk aan onze stand verplicht om te winnen, maar ja, er staan veel ploegen dicht bij elkaar, dus er is blijkbaar weinig kwaliteitsverschil. Afwachten dus.

In onze wedstrijdverslagen staan vaak de spelers vermeld die voor de goal komen, dus dat draaien we maar eens om. Laten we eerst met de verdediging beginnen. Die stond weer als een huis vandaag, na drie keer de nul vast te houden lukt dat vandaag weer. En dat is een compliment waard. Met wisselend Joris en Stijn op de goal, rechtsback Scott, in het centrum Pieter en Jim en linksback Giel hebben we een dijk van een verdediging. En dat vormt natuurlijk de basis voor de rest, want met een degelijke achterhoede komt ons middenveld pas aan het voetballen. En ook die staat goed met veel voetballend vermogen. Onze voorhoede begint ook steeds vaker te scoren uit de vele kansen die we telkens creëren. En last but not least maken onze invallers het team pas echt compleet, want hoewel ze best wel wat minuten doorbrengen op de bank, staan ze altijd hun mannetje bij hun invalbeurt. Klasse mannen, zo staan we sterk met z'n allen.

Vandaag liep de wedstrijd volgens het boekje. Al aan het begin van de wedstrijd wisten we de score te openen, Maarten reageerde attent op een voorzet van links. Daarna duurde het lang, maar vlak voor rust maakte Koen de 2-0 en dat was natuurlijk een lekker moment. Het spel was bovendien uitstekend in de hele eerste helft.

In veel wedstrijden zakte ons tempo omlaag in de 2e helft, maar dat was nu niet zo. Opnieuw gaf onze verdediging vrijwel niets weg en konden we naar hartelust aanvallen. Tijmen, opnieuw uit een penal, en Sander, met z'n koppie, brachten de eindstand van 4-0 op het scorebord.

Deze wedstrijd konden we opnieuw genieten van een fotograaf die met haar telelens prachtige beelden vast wist te leggen. Die zijn tot eind volgende week te vinden achter deze link:https://bit.ly/2DB1Jbk

Volgende week uit naar ON, we gaan voor de 1e periode.