HHC JO19-1

Maarten Bel (intikker)

Hoofdklasse M

6 oktober 2018 14:30

Op een prachtige najaarsdag mochten we weer ballen in Denekamp tegen de plaatselijke SDC'12. Vorig jaar was dit een kampioenskandidaat en met maar liefst 5 onder 19 elftallen zit de club ruim in haar spelers. Zeker was dus vooraf dat dit een geduchte tegenstander was, ze hadden ten slotte hun beide wedstrijden al gewonnen, terwijl wij vorige week tegen een zeperd aanliepen.

De wedstrijd dan, die begon gelijkwaardig met speldenprikken aan beide zijden. Beide ploegen wilden voetballen en dat maakte de wedstrijd aantrekkelijk. Gaandeweg bouwden wij een veldoverwicht op, maar het was toch SDC die als eerste scoorde. Ons verdedigingscentrum stond even te schutteren en bood de spits van SDC ruim doortocht. Na de vervelende 1-0 was het nog maar éénrichtingsverkeer, we hadden veel balbezit, maar waren niet in staat veel kansen te creëren. Met name Koen en later Evert-Jan hadden een goede kans om de gelijkmaker te produceren, maar dat lukte niet meer voor rust.

Met Lars in de spits gingen we in de 2e helft verder waar we de 1e helft mee eindigden. Het spelbeeld bleef hetzelfde, maar nu wisten we wel te scoren toen Maarten de bal voor z'n voeten kreeg na slecht ingrijpen van de defensie van SDC. In die fase hadden we moeten doordrukken, want we hadden ze op de knieën. Maar juist toen ging het weer mis, opnieuw door ons centrum kon SDC vrij doorlopen na slecht ingrijpen op het middenveld. En dat was waardeloos, want we liepen weer achter de feiten aan. Quinten, Tom en Tijmen waren inmiddels ingewisseld om het tij te doen keren. Dat lukt pas vlak voor tijd, een voorzet van rechts werd onder druk van Pieter door een verdediger van SDC in eigen doel gegleden, lucky maar dik verdiend. Het had nog veel mooier kunnen worden toen Tijmen in de laatste minuut 1-op-1 kwam te staan met de keeper, maar helaas de rust niet had om de bal tussen de palen te schieten.

Maar goed, een gelijkspel was gezien het wedstrijdbeeld niet onterecht. We kunnen daarmee leven, maar moeten nog wel aan twee kanten blijven werken: minder weggeven en zelf meer creëren. Daar wordt het een stuk makkelijker van, voetbalkwaliteit is ruimschoots aanwezig binnen onze ploeg.