Tijmen Kiers (penalty)

Hoofdklasse M

6 april 2019 12:30

M.M.C. (Matthijs) de Raad

Het is ongemeen spannend aan de kop van de hoofdklasse. Heino, SDC en HHC gaan nek-aan-nek en wisselen stuivertje op de koppositie. Na onze nederlaag tegen Lemelerveld was de eer aan Heino, die een heel sterke reeks neerzette na de winterstop en afgelopen woensdag in de beker won van 4e divisionist en streekgenoot Rohda Raalte.
Vandaag kwamen ze op bezoek op de Boshoek. Uit hadden we 0-2 gewonnen na een zeer sterke wedstrijd van onze kant. Afwachten dus, vooraf was zeker dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Verlies zou voor ons betekenen dat het kampioenschap uit beeld was.

We speelden op ons vertrouwde veld 5, waar we vrijwel alles winnen. Maar Heino begon wat sterker, had meer balbezit en was een paar keer dreigend voor de goal, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Na verloop van een kwartier kantelde dat en kwamen wij beter in het spel. Een fraaie aanval over links bracht de 1-0 door Maarten op het scorebord .... of toch niet. De grensrechter van Heino zag buitenspel en de scheidsrechter ging er in mee, maar menig speler en supporter hadden het anders gezien. Maar goed, we kwamen steeds vaker in het strafschopgebied van Heino en na weer een goede aanval werd Sander gevloerd, zodat we een penal kregen. Wie anders dan Tijmen kroop achter de bal en hij maakte opnieuw geen fout. Een lekker moment. Heino was wat van slag en wij kregen kansen op meer, maar tot aan de rust veranderde er niks.

De tweede helft begon zoals de eerste, Heino probeerde aan te zetten en was één keer dreigend, maar daar bleef het bij. Wij controleerden vervolgens de wedstrijd en speelden heel volwassen. Eigenlijk gaven we 2e helft helemaal niets meer weg en dat is een groot compliment voor de discipline van de hele ploeg. Aanvallend was het niet altijd fantastisch, de opbouw was vaak wat rommelig en we creëerden niet veel kansen. Maar toch hadden we de wedstrijd eerder in het slot kunnen gooien. Daarbij hadden we ook niet veel geluk, twee keer stond de linkerpaal een doelpunt in de weg. Eerst na een goede actie van Tijmen en daarna na een vrije bal van Ruben. Omdat het lang 1-0 was, bleef het spannend, maar 10 minuten voor tijd was dat ook gedaan. Pieter kopte een corner heerlijk in door beter te timen dan de keeper van Heino. Daarmee was het over en uit.

Een heerlijke overwinning dus, weer op een directe concurrent. SDC won z'n wedstrijd ook, zodat we gedeeld op de 1e plek staan. Maar we hebben alles nog in eigen hand. Volgende week uit naar de Boys in Vroomshoop. Dan zien we om 16.45u hoe de vlag er daarna bij staat.

Onze fotograaf Ilse heeft weer prachtige foto's geschoten. Die zijn te vinden achter deze link: https://www.flickr.com/photos/78251424@N05/albums/72157708015795674