Assist: Koen Dijk

Hoofdklasse M

18 mei 2019 12:30

Vorige week ontbrak ons al het nodige geluk, vandaag was dat helaas weer het geval.

We mochten thuis aantreden tegen SDC'12 uit Denekamp. Tot aan de winterstop was dat dé kampioenskandidaat, maar na de winterstop lieten ze het finaal afweten. Inmiddels waren ze afgezakt naar de 3e plek, maar wel met een periode op zak. Wij begonnen de wedstrijd op kop met de wetenschap dat we ons geen puntverlies konden veroorloven. Maar goed, de Boshoek was van ons, op ons eigen veld 5 winnen we vrijwel alles, dus we konden met vertrouwen aan de wedstrijd beginnen.

In de eerste helft ging dat ook naar verwachting. We begonnen furieus en speelden SDC volledig van de mat. Onze opbouw van achteruit was verzorgd en SDC had geen enkel antwoord op onze lopende mensen. En we kregen wat we wilden, want in de 6e minuut was het al raak. Na goed voorbereidened werk van Koen prikte Sander de bal erin. Vervolgens speelden we de hele eerste helft dominant en hadden we wedstrijd al op slot moeten gooien. Maar dat deden we niet zodat we met 1-0 de rust in gingen en daarmee SDC in leven lieten.

De tweede helft verliep totaal anders. Ons niveau was veel lager, maar omdat SDC ook niet echt aanzette was er niet zoveel aan de hand. Maar ja, de oude voetbalwet ging maar weer eens op: als je zelf niet scoort ...... We gaven één kans weg en dat was genoeg voor SDC om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Zuur, maar wel de realiteit. Daarna hadden we nog een half uur om alsnog de winnende goal te maken, maar daar waren we niet toe in staat. Het goede spel was weg en we kwamen nauwelijks nog voor de goal.

Met 1-1 dropen we dus van het veld af. SDC vierde het als een overwinning (!?) en wij moesten afwachten wat concurrent Heino ging doen. Helaas voor ons verzaakte hun tegenstander RSC volledig door 4 goals weg te geven en dus ging Heino wel winnend van het veld af, zodat zij nu op kop staan.

Jammer, jammer, maar het is nog niet gedaan. Volgende week is de laatste wedstrijd en pas als de scheidsrechters op beide velden hebben afgefloten weten we wie de uiteindelijke kampioen gaat worden en wie er de nacompetitie in gaat.