Maarten Bel (schot)
Maarten Bel (afstandschot)

Hoofdklasse M

16 maart 2019 12:30

Het lag ons nog vers in het geheugen: de uitwedstrijd tegen ON uit Almelo. We konden toen de 1e periode pakken, maar werden in de eerste helft helemaal zoek gespeeld en verloren uiteindelijk met 6-3. Nou die ploeg kwam vandaag dus naar de Boshoek, een gedegen concurrent om de titel.
Wij stonden voor dit weekend bovenaan, maar op slechts één punt gevolgd door drie concurrenten, naast ON waren dat SDC en Heino. Verrassend was wel dat zowel SDC als ON de laatste wedstrijden punten lieten liggen. Bij ON lag de oorzaak in het ontbreken van meerdere spelers aldus hun leiding.

En dat was eigenlijk ook wel te zien in het spel van ON, dat nooit het niveau haalde van de heenwedstrijd. Maar toch kwamen ze al snel op 0-1. In hun eerste aanval mocht hun beste voetballer met nr.6 vrij doorlopen op ons middenveld en van afstand de trekker overhalen. Waardeloos natuurlijk want daarmee liepen we achter de feiten aan. Maar goed, het bleek ook wel snel dat ON kwetsbaar was. Want hoewel wij niet erg zorgvulig speelden, braken we toch makkelijk door hun laatste linie heen.
Vervelend was wel dat Evert-Jan al snel bakzeil moest halen en naar de kant moest, een doordeweeks opgelopen blessure speelde hem te veel parten. Zijn vervanger Tom Bekman vulde z'n rol gelukkig goed in.
We kregen in de 1e helft meerdere kansen op de 1-1, maar het duurde lang voordat we het net wisten te vinden. Sander maakte uit de draai de gelijkmaker en dat was erg lekker vlak voor rust.

In de tweede helft hadden we de wind in de rug en gingen we met volle moed het veld op. Dat wil zeggen, met een strompelende Ryan, want die had op de tegels een dubbele axel geprobeerd met een gekwetste enkel als resultaat. Ruben, net terug van een blessure, moest dus versneld weer aantreden.
ON kwam in de 2e helft eigenlijk niet meer voor onze goal, terwijl wij meerdere kansen creëerden. Het wachten was op de goal en die kwam er ook. Maarten liep goed door een op doorgeschoten bal en bleef rustig alleen voor de keeper. Hoewel ON niet echt aandrong bleef het bij die stand natuurlijk spannend, maar tien minuten voor tijd was dat ook gedaan. Alle corners waren tot op dat moment zonder resultaat gebleven, maar een variant bracht uitkomst. Martijn legde de bal terug op Maarten die vanaf 25 meter verwoestend uithaalde en de bal in de rechterbovenhoek joeg. Een heerlijke goal die de winst zeker stelde.

Na de wedstrijd was het wachten op de resultaten van de concurrenten. Heino bleef makkelijk in het spoor door een dikke overwinning, maar SDC verspeelde opnieuw punten. Wij hebben daarmee uitstekend zaken gedaan dit weekend.
Volgende week uit naar Lemelerveld, tijd voor revanche op onze thuiswedstrijd.