Vroomshoopse Boys JO19-1

Sander Eggen (schot)

Hoofdklasse M

8 december 2018 12:30

Alweer de laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft, die we met ups en downs hebben gespeeld. Soms erg goed en overtuigend, maar ook soms niet stabiel genoeg. Daardoor vinden we onszelf terug op de 3e plaats met 4 punten achterstand op koploper SDC, die niet beter maar wel stabieler is geweest.

Vandaag thuis tegen Vroomshoopse Boys, op papier een makkelijke tegenstander. Maar makkelijk was het helemaal niet, vooral in de 1e helft liepen we ons stuk op het massieve blok van hen op het middenveld. Eigenlijk hadden we in de 1e 10 minuten al moeten scoren (zoals zo vaak), maar dat deden we niet. Daarna hield Vroomshoopse Boys het spel erg compact, waardoor we niet aan ons combinatiespel over het middenveld toekwamen. De 0-0 was de logische ruststand.

In de 2e helft zocht Vroomhoopse Boys verrassend de aanval, waardoor er veel meer ruimte om te voetballen voor ons ontstond. We kwamen daardoor beter in ons spel en na de nodige kansjes brak Sander in de 60ste minuut de ban na een afgemeten voorzet vanaf links. Nog geen 5 minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Pieter één van de vele corners raak kopte. We hadden daarna nog minimaal twee goals moeten maken, maar faalden in de afwerking. Jammer, maar ons doel om goed de winterstop in te gaan was bereikt.

We kunnen positief vooruit kijken naar de 2e sompetitiehelft, want alles is nog mogelijk. Als we iets stabieler worden kan er nog wat moois gebeuren. Volgende week eerst maar eens voetballen tegen Excelsior'31 voor de beker.