Zwaarbevochten overwinning op concurrent

Datum

27 oktober 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen week moesten we voor de beker tegen Nieuwleusen, een opponent die we steeds weer tegenkomen en waarvan we net zo vaak verliezen als winnen. In een heerlijke wedstrijd trokken we die terecht over de streep door een goal in de laatste minuut.

Maar vandaag uit naar MVV'29 uit Mariaparochie, die verrassend op de 2e plaats stond. Dat zijn altijd lastige wedstrijden, zeker op het knollenveld dat hun hoofveld vormt. Gelukkig bleek dit veld er uit te liggen en konden we voetballen op een strakke kunstgrasmat. Onze jongens kwamen goed voorbereid naar de wedstrijd in hun luxe warme winterjas (waarover volgende week meer). De scheidsrechter viel in en kondigde aan niet al teveel loopwerk te verrichten omdat hij morgen nog naar de Graafschap moest.

De wedstrijd dan. We begonnen slap en ongeconcentreerd met slordige passes en veel onnodig balverlies. MVV stelde er gelukkig ook niet veel tegenover. De scherpte kwam er pas in na een scrimmage tussen EJ en de aanvoerder van MVV die er beiden te fel ingingen. Daarna kwamen we beter in het spel, MVV had erg veel moeite met de vele positiewisselingen van ons. Inmiddels had Pieter al een keer op de paal geschoten en kreeg Maarten de bal niet langs de keeper, maar in de 30ste minuut was het wel raak. Sander schoot vanaf 16 meter waarbij de keeper van MVV er niet goed uit zag. Met de 1-0 gingen we ook wat makkelijker voetballen tot aan de rust.

Omdat twee helften nooit hetzelfde zijn, was het afwachten wat er na de thee zou gebeuren. Wat te verwachten was gebeurde ook, MVV ging volop druk zetten en meer lange ballen hanteren op hun buitenspelers. En daarmee hadden we het lastig, we konden steeds moeilijker onder de druk vandaan komen en gaandeweg werd het steeds meer een voetbalgevecht. Het goede voetbal was er helemaal uit, er waren veel duels en vele overtredingen. Wij hadden recht op een glaszuivere penal, maar de scheidsrechter deed wat hij had beloofd: hij liep niet mee en vond van 40 meter afstand dat er niks aan de hand was. Ook had Stijn nog een uitstekende redding op een vrije trap van MVV waardoor wij in de wedstrijd bleven. Na een hand vol gele kaarten kwam er 10 minuten voor tijd ook nog eens een rode kaart bij voor Lars, zodat we met 10 man de tijd moesten volmaken. Maar dat lukte uiteindelijk, het was een strijd, maar door keihard te werken konden we de punten meenemen naar Hardenberg.

Een heerlijke voetbalweek dus. We zijn door in de beker en staan gedeeld op de 1e plek in de competitie. Dat belooft nog veel moois.