Maarten Bel (intikker)
Assist: Maarten Bel

Hoofdklasse M

13 april 2019 15:00

Na de winst vorige week tegen koploper Heino stonden we gedeeld aan kop met SDC, maar vandaag wonnen wij en liet SDC de punten liggen. Met nog 4 finales te gaan staan we dus alleen aan kop in de hoofdklasse.

De navigatie stond vandaag ingesteld op de Flierdijk in Vroomshoop waar de Boys in het blauwgeel onze tegenstander waren. Natuurlijk speelden we op het hoofdveld, want daar ligt gras. Tenminste op 50% van het veld, want de andere 50% is zwart, zodat het effect op de bal wel te raden is. We wisten wat ons te doen stond: snel scoren zodat het niet een vervelende wedstrijd ging worden. Maar dat lukte ons eerst niet, het eerste half uur waren we te slordig in balbezit. Een scherpe corner van Ruben op onze brandaris Pieter bracht uitkomst: 0-1. Daarna kwamen we beter in het spel en een heerlijke aanval over meerdere schijven kwam uiteindelijk bij Maarten voor de voeten en die rondde rustig af. Tijmen had vervolgens voor rust de wedstrijd al in het slot kunnen gooien, maar zijn schot belandde in de ballenvanger.

Na rust was het zaak om de wedstrijd goed uit te voetballen, maar daar kwam niks van terecht. Vroomshoop had de boel omgegooid en ging volop pressie spelen. Ze gooiden meer energie in de wedstrijd en brachten alle ballen razendsnel naar voren en daar hadden we het lastig mee. Door hun speelwijze gaven ze achterin wel meer ruimte weg en het was opnieuw Maarten die wist te profiteren door de bal te veroveren en de keeper te omspelen. Daarmee zou het klaar moeten zijn, maar uit het niets kwamen de Boys zomaar op 1-3. Het spel was daarna erg rommelig, er hadden nog wel goals kunnen vallen aan beide kanten, maar dat gebeurde niet zodat we met de drie punten van het veld af konden.

Achteraf vernamen we dat SDC bij Schalkhaar geen punten had weten te veroveren, zodat we nu alleen op kop staan. We hebben nu eerst twee weken rust en ontvangen dan MVV'29 op de Boshoek. Nog 4 wedstrijden te gaan, 4 finales. Dat wordt een heerlijk slot van een razendspannende competitie.