0 - 0

HHC JO19-1

Hoofdklasse M

11 mei 2019 14:30

Drie punten los met nog drie finales te gaan. Dat was onze uitgangspositie voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Tukkers. Dat is niet de grootste club, maar al eerder beten onze concurrenten hun tanden daar stuk en moesten met verlies Albergen weer verlaten.

De Tukkers waren nog niet helemaal veilig en wilden nog drie punten pakken. Eentje tegen HHC was hun ultieme doel vandaag en dat was te zien aan hun voetbalspel. Ze trokken zich zo ver terug dat ze bijna achter hun eigen achterlijn stonden. Bijna, dat wil zeggen dat er een dubbele zwartwitte muur was opgetrokken voor de keeper.

In de eerste helft bleken we daar geen antwoord op te hebben, we speelden in een veel te laag tempo en stichtten geen enkel gevaar in de 16 meter. Verhouding balbezit: 20-80%. Verhouding kansen: 0-0. En dat was ook de logische ruststand.

In de tweede helft kwamen we beter voor de dag met wat omzettingen en meer variatie en beweging in het spel. Nu kwamen we wel voor de goal, maar wat we ook probeerden, de bal ging er niet in. De lat stond een paar keer in de weg en een aantal fraaie kansen waren niet aan onze voorwaartsen besteed.

Met de 0-0 eindstand maken we het weer onnodig spannend, want Heino won wel gewoon z'n wedstrijd en staat nu weer op één punt achter ons.

Maar we hebben alles nog in eigen hand. Nog twee finales te gaan, twee keer winst staat garant voor succes. We gaan er vol voor.