FC Groningen 1

42'
Jannik Pohl (intikker)

18 september 2018 19:30

HHC Hardenberg heeft dinsdagavond met een nipt verschil verloren van FC Groningen. Net voor rust maakte Jannik Pohl de beslissende treffer, een kleine twintig minuten nadat HHC succesvol een strafschop keerde.

Het oefenduel tussen de Eredivisionist, dat met de reserves naar Hardenberg kwam, en de Hardenbergers bleek een duel met weinig doelpunten. Een grote kans van Rens van Benthem werd tegengehouden door doelman Jan Hoekstra. Derde doelman Jorn-Jan van de Beld wist zijn doel schoon te houden door een penalty van FC Groningen te stoppen, maar moest kort voor rust toch incasseren. Pohl profiteerde van een goede voorzet van voormalig Kozakken Boys-speler Ahmad Mendes Moreira.

Na rust lukte het HHC niet meer om de achterstand om te zetten. Zowel HHC Hardenberg als FC Groningen hadden mogelijkheden in het offensief, maar Amir Absalem had net voor het einde de grootste kans. Hij schoot via de handen van Van de Beld tegen de lat. Het bleef echter 0-1.