VROUWEN 1 VERDER IN DE BEKER DANKZIJ RUIME OVERWINNING OP DZC ‘68

Datum

10 november 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Gisteren was het weer tijd voor de bekercompetitie, waarin de volgende ronde werd gespeeld. Een thuiswedstrijd tegen DZC ’68 stond op het programma. Deze ploeg kennen we nog van onze eerste competitiewedstrijd. Destijds werden we door deze titelkandidaat op een nederlaag getrakteerd en we wisten dan ook dat ons een lastige pot te wachten stond. Ook al omdat HHC niet compleet was en noodgedwongen de speelwijze moest aanpassen. Gelukkig kon een beroep gedaan worden op Kirsten Nijland (Vrouwen 2) en Mirjam Hulzebosch (Meisjes O19), zodat met een volwaardige selectie aan het duel kon worden begonnen.

Zoals gezegd, op papier een bijzonder zware opgave, maar het eerste kwartier van de wedstrijd was dit niet zichtbaar. HHC en DZC waren zoekende, maar het was vooral HHC dat de overhand had. De eerste kans was in de 7e minuut dan ook voor HHC en werd direct ook benut! Kirsten Veerman speelde de bewegende Yentl aan, die doelgericht het duel met de centrale verdediger aanging. Yentl schudde haar eenvoudig af en schoof de bal met buitenkant rechts soepel langs de keepster van DZC (1-0). Zo, dat was een lekker begin. Zeven minuten later had het ook zomaar 2-0 kunnen staan als Roëlle iets zuiverder omging met de geboden vrijheid richting doel. In twee keer bereikte ze nog wel het hoofd van Vera, maar zij kon niet genoeg kracht en richting aan de bal geven voor een doelpunt. Na deze fase werd HHC ver teruggedrongen door DZC die het initiatief inmiddels had overgenomen van HHC. In deze fase moest HHC zien te overleven, want DZC liet zien dat ze over veel kwaliteit beschikt. In de 18e minuut was het eerste gevaar van DZC genoteerd. Uit een vrije trap moest Sharon reddend optreden en in de rebound nog eens twee keer omdat de nummer 20 van DZC het presteerde om met voet en hoofd Sharon niet te verschalken. Hier kwam HHC ontzettend goed weg. En de druk op het doel van HHC bleef onverminderd hoog. DZC is extreem gevaarlijk met corners en vrije trappen en in deze fase betekende dat alle hens aan dek voor HHC. Maar HHC bleek vandaag onverzettelijk en verdedigde secuur.

Toch kon HHC in deze fase niet voorkomen dat DZC nogmaals kansen op de gelijkmaker kreeg. In de 24e minuut moest Sharon, na een uitbraak over de rechterkant, wederom gestrekt op een schot in de korte hoek. Daarna rond het half uur werd Sharon, die enkele meters voor haar doel stond, bijna verrast door een prachtige boogbal vanaf ongeveer de middenlijn. Maar Sharon redde nog net prachtig met haar vingertoppen ten koste van een corner. Het was duidelijk dat HHC zich niet zomaar liet oprollen. Door keihard en als team te werken, had DZC het moeilijk in deze fase om hun veldoverwicht uit te drukken in doelrijpe kansen. Aan de andere kant was Yentl wel scherp. In de laatste minuut voor rust stuurde Kelly haar in de diepte weg. De keepster was een fractie eerder bij de bal dan Yentl, maar speelde de bal keihard tegen Yentl aan. Dit was wat de bal nodig had, want via Yentl ging de bal over de doellijn van DZC! 2-0 vlak voor rust, een beter moment kon HHC niet uitzoeken.

Gesteund door deze voorsprong, ging HHC de tweede helft in, verwachtende dat DZC alles op alles zou gaan zetten om terug te komen in de wedstrijd. Dit was allerminst het geval. HHC bleef goed overeind en deelde al na 6 minuten in de tweede helft de genadeklap uit. En wederom was het Yentl die scherp was bij een diepe bal en een te korte terugspeelbal bij DZC afstrafte. Hiermee maakte ze haar hattrick compleet (3-0). Dit was een klap voor DZC dat even niet wist hoe met deze situatie om te gaan. In de 60e minuut wederom een uitbraak van HHC, deze keer wist de keepster het schot van Yentl te keren, maar door druk van Kelly werd de bal in paniek in eigen doel gewerkt door DZC (4-0). Wat een onverwachte weelde. HHC verslapte niet en wilde deze winst binnen trekken, DZC had al snel het geloof verloren. Halverwege de tweede helft nog een paar kleine kansen voor DZC, die het vooral van afstand wilde proberen en er voetballend niet doorkwam bij HHC. Ook HHC had in deze fase een kans, waar Roëlle de bal klaar legde voor Kelly. Maar Kelly schoot over.

Dankzij Renate, die in de 74e minuut een onnodige strafschop veroorzaakte, kwam er iets van geloof bij DZC terug. De toegekende penalty werd benut ook al kreeg Sharon nog de vingers tegen de bal (4-1). Maar ook nu bleef de verdediging goed overeind tegen de krachtpatsers van DZC, wat een compliment waard was. Uiteindelijk bloedde de wedstrijd dood, maar kwam HHC nog één keer goed weg. Yvet maakte een paar minuten voor tijd een overtreding in het strafschopgebied, maar de in de middencirkel staande scheidsrechter, vond het blijkbaar te weinig voor een strafschop voor DZC. Één minuut voor tijd werd de eindstand van 5-1 op het scorebord gezet. Dit keer was het invaller Mirjam die bij een corner op de goede plek stond om de bal binnen te werken na een scrimage.

Een uitstekende overwinning van HHC op een goede tegenstander. Keihard gewerkt, het contrast met vorige week tegen Hollandscheveld was opzienbarend. Eens kijken welke tegenstander ons in de beker wordt toebedeeld. Komende dinsdagavond oefent HHC Vrouwen 1 in Zwolle tegen SVO VVZ. Aanvang 20.00 uur op sportpark Jo van Marle. Komend weekeinde heeft Vrouwen 1 geen wedstrijd.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol (77. Kirsten Nijland), Yvet de Leeuw, Renate Reinders, Lisa Battjes-Olsman, Roëlle Bril (67. Britt ter Wielen), Yentl Schutteman, Kirsten Veerman, Vera Hakkers, Marieke Klokkers, Kelly Hulleman (85. Mirjam Hulzebosch).