VROUWEN 1 DOOR NAAR DE KWARTFINALE IN DE BEKER

2 - 1

ZVV '56 VR1

Groep 2 01 (cat A)

22 december 2018 14:30

Gisteren, zaterdag 22 december, normaal gesproken geen datum voor een voetbalwedstrijd, het had tenslotte al winterstop moeten zijn. Echter, HHC Hardenberg Vrouwen 1 doet het goed in de bekercompetitie en mocht aantreden tegen ZVV ’56 uit Apeldoorn in deze ronde om een plekje in de kwartfinale van de beker.

De eerste helft was duidelijk voor HHC en na een aarzelend begin was de eerste kans voor HHC Hardenberg meteen raak. Yvet bracht in de 3e minuut de, voor deze wedstrijd van Vrouwen 2 gehuurde, Daniek in stelling en zij rondde uiterst koeltjes af (1-0). Dat was een lekker begin. En HHC bleef het spel domineren, één en ander mogelijk gemaakt door uiterst geconcentreerd verdedigen door de achterhoede en de wijze waarop het elftal stond georganiseerd. Met name de goed spelende Yvet was heel erg actief en zorgde vaak voor gevaar. Zo kreeg ze in de eerste 20 minuten twee keer zelf een schotkans en zette ze 1 keer Vera vrij voor een schietkans. Maar in alle gevallen kon de keepster van ZVV redden of werd de bal over geschoten. Na 20 minuten spelen begon ook ZVV zich te laten zien, een schot van buiten het strafschopgebied belandde naast de goal en even later moest Sharon in de korte hoek redden op een inzet van ZVV. In de 28e minuut was HHC Hardenberg effectief vanuit een ingooi. Marije ziet de vrijstaande Yvet staan en gooit haar de bal toe. Yvet maakt een actie en vanaf ongeveer 25 meter schiet Yvet de bal met links over de keepster van ZVV in het doel! Een prachtige goal waarmee ze haar ploeg op een 2-0 voorsprong zette en deze goal kwam haar vandaag ook echt toe. HHC Hardenberg hield controle op de wedstrijd en het beste van het spel tot aan de rust, zonder echt grote kansen te creëren. Dit gold ook voor de tegenstander uit Apeldoorn.

De tweede helft begon HHC dramatisch slecht. De dames waren duidelijk niet scherp genoeg uit de kleedkamer gekomen, want binnen een minuut was ZVV in de gelegenheid om de aansluitingstreffer te maken. Het zondagsschot van ZVV kon nog worden gekeerd door Sharon, maar de rebound werd binnengekopt door de spits van ZVV (2-1). Daar waar er de 1e helft veel overleg was achterin, was dit in deze fase even helemaal weg en binnen een paar minuten had ZVV al de kans op de gelijkmaker, maar de aanval werd onnauwkeurig uitgevoerd. Wat volgde was flipperkastvoetbal, de bal ging van strafschopgebied tot strafschopgebied zonder dat er een lijn in het aanvalsspel van beide partijen te vinden was. ZVV ging voor de gelijkmaker en was daarom in de 2e helft meer op de helft van HHC Hardenberg te vinden dan in de 1e helft. Kansen waren er over en weer. Daniek had de 3-1 op de slof, maar haar schot ging voorlangs. Een vrije trap van Lieke werd gered door de keepster van ZVV. In de 55e minuut weer een schietkans voor ZVV, maar de bal ging over het doel van Sharon. Tien minuten later de grootste mogelijkheid op de gelijkmaker tot dan. Een vrije trap van ZVV spatte uiteen op de lat boven Sharon, waarmee HHC Hardenberg goed wegkwam. Het was het startsein voor een fase van de wedstrijd waarbij van beide kanten veel fouten werden gemaakt. In de 81e minuut moet de wedstrijd worden beslist, wederom Yvet breekt door aan de linkerkant en haar inzet wordt gered door de keepster van ZVV. De bal belandde voor de voeten van Vera, die moet scoren, maar haar inzet eindigde naast de goal. In de laatste minuut nog een kans voor ZVV op de gelijkmaker, Renate wordt voor de eerste keer deze dag in de lure gelegd door de spits van ZVV, maar ze schiet te gehaast, waardoor de bal voorlangs gaat.

HHC Hardenberg moest nog knap aan de slag in de 2e helft om de overwinning te behalen, maar het is gelukt. Vrouwen 1 heeft de kwartfinale bereikt van de bekercompetitie. Volgende ronde komt Longa ’30 (2e klasse zondag) op bezoek in Hardenberg. Nu dan echt winterstop. Op zaterdag 12 januari 2019 begint Vrouwen 1 weer met een eerste oefenwedstrijd in Steenwijk bij d’Olde Veste. Aanvang 15.00 uur op sportpark Olde Veste. Namens HHC Hardenberg Vrouwen 1 wensen we iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Lieke Lambers, Renate Reinders, Lisa Battjes-Olsman, Dorine Ter Burg-Schutte (62. Kirsten Veerman), Yentl Schutteman, Daniek Schroer, Vera Hakkers (84. Kirsten Nijland), Yvet de Leeuw, Kelly Hulleman.