HHC VROUWEN 1 NAAR HALVE EINDSTRIJD BEKER DANKZIJ LATE TREFFER

3 - 2

Longa '30 VR1 (zon)

Groep 2 01 (cat A)

23 februari 2019 16:00

Gistermiddag om 16.00 uur was het op sportpark De Boshoek de tijd voor de bekerkraker tegen Longa ’30 uit Lichtenvoorde. Deze zondag 2e klasser was de tegenstander van de op deze dag in het zwart geklede Hardenbergse formatie in de kwartfinale van de districtsbeker. Op het vertrouwde veld 5 werd door HHC Hardenberg aangevangen in een aangepaste formatie. Een aantal speelsters en de hoofdtrainer konden er vandaag niet bij zijn en dat noopte assistent-trainer Richard de Leeuw tot het aanpassen van de formatie. Gelukkig was de assistentie er ook van het beloftenteam. De selectie werd aangevuld met 4 speelsters van Vrouwen 2. Daniek, Manouk, Kirsten en Demi bedankt hiervoor.

Een week geleden had het team een schamel punt overgehouden aan het competitietreffen met rode lantaarndrager Heino (1-1) en onnauwkeurigheid, inspiratieloosheid en nonchalance waren de woorden die bij deze wedstrijd van HHC-kant paste. Vandaag moest dat toch wat anders, wilden de dames de halve finale van de bekercompetitie halen.

Deze keer een fysiek sterk team als tegenstander, dus vooral werklust en mentaliteit in combinatie met de kwaliteit dat het team intrinsiek gewoon heeft, moesten zorgen voor een goed resultaat. En HHC Hardenberg komt goed uit de startblokken en in de eerste 10 minuten leverde dit direct kansen op. De eerste is voor Yvet die door Vera wordt vrijgezet, maar Yvet vindt de keepster op haar weg. In de 11e minuut eenzelfde soort kans voor Daniek die een lange pass van Renate niet wist te verzilveren. De keepster kon nog redden ten koste van een hoekschop. Uit deze hoekschop kan Sharon de Witte vrij inkoppen, maar ze mikt de bal te hoog. In de 16e minuut het eerste echte gevaar van Longa ’30 dat een messcherpe counter plaatst na een corner van HHC Hardenberg. Het schot van de rechtsbuiten van Longa ’30 belandt op de lat en de rebound is een prooi voor Sharon de Vogel. Vier minuten later wederom eenzelfde situatie, dit keer belandde de bal op de paal. Daar kwam HHC Hardenberg goed weg en vonden ze het geluk aan hun zijde. Het spel golfde op en neer en in de 21e minuut is het Marlijn die goed oplet en de bal binnen houdt, daar waar Longa ’30 rekent op een bal over de zijlijn. Zij speelt de bal naar de vrijstaande Sharon de Witte, die een haarscherpe voorzet in huis heeft. Deze belandt op het hoofd van Marije, die tegendraads binnen kopt (1-0). In de fase na deze goal was het met name Longa ’30 dat veel druk zette op het spel van HHC Hardenberg, dat er mede daardoor niet goed uit kwam. Als HHC Hardenberg er al een aantal keren uitkwam, was de zuiverheid in de laatste fase van de aanval afwezig of werden niet de juiste keuzes gemaakt. Longa ’30 daarentegen bleef maar aandringen en werd ook weer gevaarlijk. In de 31e minuut volgden twee kansen achter elkaar. Bij de eerste kans verkleinde Sharon goed haar doel, waardoor de verdediging kon opruimen. De tweede kans belandde, wederom via de paal, in de handen van Sharon. Ook hier had HHC Hardenberg de gelijkmaker kunnen zien vallen. Na de rust toe werd het spel rommeliger van beide zijden, waarbij HHC Hardenberg meer grip leek te krijgen op de wedstrijd. Longa ’30 probeerde met name met lange ballen op de rechtsbuiten gevaar te stichten voor het doel van HHC Hardenberg. Gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

Wat volgde was een bizarre 2e helft. De beginfase was voor Longa ’30. In de 48e minuut hadden zij de kans op de gelijkmaker, maar de bal ging voorlangs aan de goal van Sharon. Even later werd een harde vrije trap keurig gered door Sharon. Daarna weer kansen voor HHC Hardenberg. Vera zette goed door bij druk zetten op de verdedigers van Longa ’30, veroverde de bal en bediende Yvet. Yvet’s inzet ging echter naast de goal. In de 68e minuut een vrije trap voor HHC Hardenberg en de afvallende bal belandde voor de voeten van Yvet. Haar schot werd echter gekeerd door de keepster van Longa ’30.  In de 72e minuut was het dan wel raak. Renate stuurde Yvet weg, Yvet schoot tegen de lat en de rebound werd door Vera binnen gekopt. Een zeker ogende voorsprong van 2-0 was een feit.

Maar niets was wat het leek. Drie minuten later lag namelijk de aansluitingstreffer van Longa ’30 al in het netje en een opbouwfout was hier debet aan (2-1). HHC Hardenberg leek zenuwachtig te worden van deze tegentreffer, want was even helemaal van slag. Zoals uitverdedigen bij een voorsprong van 2-1, dat moet soms minder mooi. Maar dat deed HHC Hardenberg niet in de 83e minuut en de bal werd gemakkelijk onderschept door Longa ’30 en met een boogbal over Sharon de Vogel heen geschoten (2-2). Zo geef je erg gemakkelijk zelf de voorsprong weg. Ondanks deze teleurstelling voor HHC Hardenberg bleef het toch voor de overwinning gaan, maar de tegenstander ook. Longa ’30 ging nog meer druk zetten op de opbouw van HHC Hardenberg en leverde bijna twee minuten voor tijd nog de 2-3 op, maar de bal ging ternauwernood naast de goal van Sharon.

De wedstrijd leek langzamerhand toe aan een penaltyreeks, tot de laatste speelminuut van de extra tijd aanbrak en Yentl er nog een mooie persoonlijke actie uitgooide, de bal voorzette en daar was Yvet als een duveltje uit een doosje voor de keepster van Longa ’30. In 2x werkte ze de bal binnen. Een zwaarbevochten 3-2 overwinning was het resultaat, want direct na de aftrap floot de scheidsrechter af! De halve finale van de districtsbeker is daarmee behaald. Keihard werken, op de juiste momenten scherp zijn en een beetje fortuin hebben dit bewerkstelligt. Een compliment aan het team.

Over twee weken treedt HHC Hardenberg aan voor de volgende competitiewedstrijd tegen Bergentheim, een echte derby dus. Aanvang 14.30 uur op sportpark Moscou in Bergentheim.

Opstelling HHC Hardenberg: Sharon de Vogel, Marije Pol, Sharon de Witte, Renate Reinders, Marieke Klokkers, Britt ter Wielen, Roëlle Bril, Marlijn Muis, Vera Hakkers, Yvet de Leeuw, Daniek Schröer (70. Yentl Schutteman). Manouk Geertman, Kirsten Nijland en Demi Willems niet gespeeld.