Naar de finale na een waanzinnige wedstrijd

Maarten Bel (schot)
Assist: Lars Bekman

4e divisie/hoofdklasse 4F - HK M/P

8 juni 2019 12:30

Vorige week werd Wildervank eenvoudig verslagen in de 1e ronde van de nacompetitie, maar nu wachtte ons thuis RKSV Margriet uit Oss. Een volslagen onbekende tegenstander dus, waarvan we alleen maar wisten dat ze net ontsnapt waren aan rechtstreekse degradatie en dat ze vorige week wisten te winnen van SDC'12 uit onze eigen competitie.

Hun volgepakte bus arriveerde na twee uur rijden keurig op tijd op de Boshoek, gelukkig wist de chauffeur dat niet alles boven de rivieren Drenthe is. De clubhuiscommissie had de koffie en gehaktballen al klaar staan, prima geregeld.

Om 12.30u konden we aftrappen op veld 5. De wedstrijd stond onder de uitstekende leiding van de heren Holtmaar, van Veen en Limburg.

De eerste helft dan: deze was echt bagger. Niemand haalde z'n niveau, duels werden verloren, we speelden alleen maar lange ballen, creëerden vrijwel niets en maakten bovendien twee cruciale fouten waardoor we met 0-2 de rust ingingen. En dat terwijl Margriet eigenlijk voetballend niet veel liet zien.

In de rust sprak Robert de ploeg aan op de echte wil om te winnen en nog belangrijker hij posteerde Pieter erbij in de spits in een alles of niets poging. En het werd niets, want na tien minuten in de 2e helft konden zij zomaar doorlopen en de 0-3 op het scorebord zetten. Dramatisch dus, weg wedstrijd. Of toch niet? Een paar minuten later kwamen we terug in de wedstrijd na een kopballetje van Koen. En in één keer was het heilige vuur terug, de koppies gingen omhoog, de duels werden gewonnen, we gingen druk zetten en creëerden ineens wel kansen. Tien minuten later was het al weer 2-3 na een penal van Tijmen. Heerlijk dus. We gingen nog meer pressie spelen en na een goede actie van EJ maakte Maarten de 3-3. Waanzinnig, wat een bizarre wedstrijd. Het werd helemaal te gek toen Maarten ook de 4-3 maakte na goed voorbereidend werk van Lars. Geweldig, absolute klasse en mentaal ijzersterk om zo terug te kunnen komen in de wedstrijd.

Volgende week wacht ons een uitwedstrijd tegen RSC uit Rossum, een bekende uit onze eigen competitie, waarvan we een keer hebben verloren en een keer hebben gewonnen. Spanning alom dus. Nog één finale, nog één keer winnen en dan zijn we gepromoveerd naar de 4e divisie.

We bedanken alle supporters voor hun steun.