HHC JO19-1

Koen Dijk (intikker)

4e divisie/hoofdklasse Finale 4F - HK M/P

15 juni 2019 14:45

Na een krappe maar verdiende overwinning in de finale van de nacompetitie tegen RSC Rossum promoveert JO19-1 naar de 4e divisie. Een geweldige prestatie en een heerlijke afsluiting van een fantastisch seizoen.

Vorige week kropen we door het oog van de naald tegen RKSV Margriet, vandaag stond RSC Rossum op het programma. En dat was een geduchte tegenstander die we al twee keer tegenkwamen in de reguliere competitie en waarvan we één keer wonnen en één keer verloren. Voetballend zouden we beter moeten zijn, maar we kenden ook de enorme werklust van de tegenstander. Het was dus een echte 50/50 wedstrijd.

We mochten de finale afwerken op het fraaie hoofdveld van SVZW in een geweldige ambiance. Beide clubs hadden veel publiek op de been gebracht, het was mooi weer en er zat een lekkere spanning op de wedstrijd.

De wedstrijd dan. De eerste helft was duidelijk voor ons, we speelden echt uitstekend verzorgd voetbal met een goede opbouw van achteruit. Maar in de omschakeling bleek RSC ook levensgevaarlijk, met name hun linksbuiten dook een paar keer op voor Joris en daar had zomaar een goal uit kunnen vallen. Maar het kwartje viel dit keer onze kant op, want na een perfecte aanval over rechts belandde de bal bij Martijn die de bal strak in de linkerhoek schoot. Een topstart voor ons dus, want de goal viel al binnen 10 minuten. Daarna gingen we volop verder met goed voetbal en na een goede actie over links kon Koen in de 20ste minuut de 2-0 aantekenen. Heerlijk dus. Daarna kregen we kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar dat lukte niet zodat we met deze stand gingen rusten.

Omdat twee helften nooit hetzelfde zijn was het afwachten wat de 2e helft zou brengen. Het is lastig om dan weer hetzelfde ritme te vinden; bovendien worden er in de rust vaak wijzigingen in de ploegen doorgevoerd, zodat het spel toch anders wordt. We hadden verwacht dat RSC volop druk ging zetten, maar dat was niet zo. Het spel was eigenlijk rommelig van beide kanten. Maar zomaar uit het niets kwam RSC toch op 2-1 na een rake kopbal en toen moesten we nog 35 minuten door. Daar werd het spel niet beter op. RSC probeerde te pompen, maar deed dat zonder veel overleg. En bij ons gingen de zenuwen en de vermoeidheid parten spelen zodat we ook zelf vrijwel niets meer creëerden. En wat duren 90 minuten dan lang, het werden er zelfs 98 omdat de scheidsrechter lang liet doorspelen. Maar uiteindelijk kwam ook daar een eind aan en konden we de promotie gaan vieren. Echt top en dik verdiend.

Want wat was het een geweldig seizoen met een fantastisch team, staf en groep ouders. Wat hebben we genoten van heerlijke wedstrijden in de competitie, de beker en in de nacompetitie. Zo is voetbal op z’n mooist: jongens uit eigen jeugd ontwikkelen naar een hoger niveau en daarmee presteren.