Datum

11 januari 2020 15:30

Accommodatie

Onbekend

Met wilskracht, een sterk team en geluk heeft HHC Hardenberg zaterdag gewonnen van IJsselmeervogels. Het duel tussen de nummer 1 en 2 was in de eerste helft niet spectaculair, maar in de tweede helft veranderde dat. Rob van der Leij was met twee doelpunten de matchwinner.

Beide ploegen startten de wedstrijd met aftastend spel. De eerste kans was voor IJsselmeervogels-favoriet Danny van den Meiracker, maar zijn zwakke schot verraste keeper Sander Danes niet. Na een halfuur was dat anders, een prachtige omhaal van Van den Meiracker na een assist van Ahmed el Azzouti zette HHC Hardenberg met beide benen op de grond.

Van den Meiracker bleef gevaarlijk, maar ook de Hardenbergers lieten van zich horen. De vele meegereisde supporters uit het oosten des lands zagen hoe Rick Hemmink een vrije bal van een meter of 20 in de handen van doelman Jaimy Schaap schoot.

Na rust was er meer te beleven op de Westmaat. Na een kansje van Rob van der Leij kreeg Ahmed el Azzouti een enorme mogelijkheid die hij verspeelde. Na zestig minuten ging de bal vanwege hands door Eef van Riel op de stip, Van der Leij zag zijn kans en profiteerde: 1-1. Het werd vervolgens spannend in Bunschoten-Spakenburg. De topscorer van HHC Hardenberg trok aan het langste eind en scoorde voor de tweede keer in het duel: 1-2 door een kopbal. Ondanks de mogelijkheden voor IJsselmeervogels, waaronder een bal op de lat, en de pijntjes bij HHC Hardenberg bleef de stand in het voordeel van de ploeg van Gert Jan Karsten. En zo behouden de Hardenbergers de koppositie in de Tweede Divisie en lopen ze uit op nummer 2 IJsselmeervogels.