Datum

29 februari 2020 15:30

Accommodatie

Onbekend

HHC Hardenberg is na 2,5 maand koploper af. VV Katwijk was op eigen sportpark de betere partij en won met 2-1 van de Hardenbergers. Twee corners van de ploeg uit Zuid-Holland waren gevaarlijk en werden verzilverd in een doelpunt.

De eerste mogelijkheid van het duel was voor de ploeg uit Katwijk. De voorzet van Marouane Afaker kwam bijna bij Jordy Hilterman, maar keeper Ramon Nijland - die speelde omdat Sander Danes was geschorst - reageerde attent. Het gevecht tussen de nummer één en drie was "niet een swingende vertoning", zou Gert Jan Karsten achteraf zeggen. Toch kregen de Hardenbergers kansen. Uit een corner schoot Glenn Kobussen op het doel en Bart Sinteur schoot de bal in eigen goal: 0-1.

Halverwege de eerste helft was het Katwijk dat gelijkmaakte. Slecht verdedigen bij een corner zorgde ervoor dat Marciano Mengerink raak kon koppen. Drie minuten later maakte de ploeg zelfs 2-1, toen HHC opnieuw in de fout ging bij een hoekschop: Robbert Susan schiet en scoort.

Ook in de tweede helft kreeg HHC nog wat kansen, maar er werd beduidend minder gecreëerd dan voor de rust. Een kwartier na de pauze claimden de Hardenbergers een penalty bij een overtreding op Danny Bouws, al gaf scheidsrechter Sander de Brito Roque geen penalty. Kort daarna scoorde Katwijk bijna voor de derde keer, maar de inzet van Joey Jongman eindigde op de onderkant van de lat en stuiterde niet de goal in. Aan het eind van de wedstrijd bleef HHC aandringen, ook dat mocht niet baten.