3 - 0

Kon. HFC (zon)

2e divisie 2e divisie

18 januari 2020 15:30

Het is HHC Hardenberg gelukt om voor de derde speelronde op rij de koppositie te bezetten. Koninklijke HFC, dat het weekend begon als nummer vier, creëerde weinig kansen op de Boshoek. De Hardenbergers wisten drie keer te scoren.

In de vijftiende minuut kreeg Koninklijke HFC het eerste echte kansje. Vincent Volkert schoot, maar Sander Danes reageerde attent en redde. HHC Hardenberg kreeg na een klein halfuur een grote kans, maar Wessel Boer kon de bal van Rick Hemmink op de lijn keren. Kort daarna was Rutger Etten met een kopbal dichtbij de openingstreffer. Voor rust probeerde Joël Amakodo het, maar zijn schot schampte het dak van het doel.

Na rust kreeg HHC Hardenberg veel meer mogelijkheden. Na een flinke kans van Hemmink kopte Serge Fatima tien minuten na de pauze de 1-0 binnen uit een corner. Ruim een kwartier voor tijd maakte Nick de Bondt, net nadat hij het veld in kwam, het tweede doelpunt. Joël Amakodo maakte het af in blessuretijd, zijn eerste doelpunt voor HHC Hardenberg bepaalde de eindstand: 3-0.

Foto's: ProShots en Ron Jonker