Assist: Loes Mulder

4e klasse 05

23 november 2019 12:30

HHC-Hardenberg VR2 – Hardenberg 85 VR1 : 1-3

Opnieuw een thuiswedstrijd deze week. Een hele belangrijke: de stadsderby tegen Hardenberg 85 VR1. Een wedstrijd die altijd een speciale lading heeft. Na een aantal nederlagen op rij werd het toch weer tijd om te winnen. Het strijdplan was klaar: in onze vertrouwde opstelling 4-3-3 zouden wij compact gaan spelen. Strijd, passie en beleving wilden Irma en Ruben graag van de dames zien.

Om 12:30 werd er afgetrapt op het koude en winderige veld 3. Hoewel Hardenberg 85 een aantal plekken lager staat, wisten we dat er in een derby van alles kan gebeuren. De eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor de blauwen. Deze werd goed gepakt door Linda. De eerste helft was een beetje chaotisch, maar wij speelden veel op de helft van Hardenberg 85. Er waren kansjes over en weer, maar geen echte dreiging. Totdat in de 30e minuut een ingooi werd gegeven. De grensrechter van Hardenberg 85 gaf deze eerst aan ons, maar bedacht zich toch. De blauwen gooien in en er volgt een goal. 0-1. Geheel tegen de verhouding in, want wij leken de eerste helft toch beter. Veel verontwaardiging op de bank bij HHC over de ingooi, maar we moeten verder. De eerste helft komt tot een eind en Leonie komt in het veld voor Linda.

Hardenberg 85 was zeker niet van plan deze voorsprong weg te geven en was zeer gedreven deze uit te bouwen. In de 50e minuut krijgen zij dan ook nog 2 gevaarlijke kansen. Een van hun spitsen breekt een aantal keer door de verdediging, maar het lukt haar niet te scoren. Dan krijgen wij in de 62e minuut een corner. Loes geeft hem goed voor en Manouk kan hem inkoppen. 1-1!
De strijd die Irma en Ruben graag wilden zien werd door een actie van Demi B nog even benadrukt. Hardenberg 85 kreeg een enorme kans, maar Demi gaf alles en haalde de bal van de lijn.
De blauwen bleven aanvallen, en in het laatste kwartier van de wedstrijd vielen er nog 2 goals. Eindstand 1-3.
Erg jammer, maar voor de vele toeschouwers een leuke wedstrijd.
Op naar volgende week, nóg een thuiswedstrijd. JVC Dedemsvaart komt op bezoek, daar hebben we nog iets goed tegen te maken.