Datum

12 oktober 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

Het was een ontzettende herfstdag, koud en nat. We misten zelf een tal van spelers, voornamelijk aanvallers, gelukkig kregen we versterking van Linda en Britt (thanks). Dus onderweg naar Daarle met 12 mensen, precies genoeg toch?
De wedstrijd stond deze week in het teken van de scheidsrechter, uiteraard hebben wij de scheids in het zonnetje gezet met een klein presentje, voor zover dat mogelijk was op deze herfstdag. Toen begon eindelijk de wedstrijd. Onder het genot van stromende regen begonnen we in een voor ons bijzondere opstelling:1-3-5-2. De eerste minuten kregen we al gelijk veel corners mee, echter deden we hier niet genoeg mee. In de 11e minuut was het moment toch daar, Loes schoot haar eigen corner het doel in van de tegenstander. Als wij er niks mee deden moest ze het zelf maar doen 😬. Lekker gevoel, 0-1. (Leo en Irma dachten iets anders te zien vanaf de kant)Na de goal probeerden wij de spits te bereiken, om er zo snel uit te komen. Dit lukte een paar keer aardig. In de 16e minuut lukt het echter perfect. Linda gaf een lange bal op Nijland, die een sprintje trok met de bal richting de achterlijn. Op goed vertrouwen dat er iemand mee gelopen is geeft ze de bal goed voor het doel en daar kwam onze sneltrein aan. Janita was ook mee gesprint naar voren en kreeg de bal voor de voeten en schoot deze in het net, 0-2!!! Vervolgens kwam er weer een lange reeks van corners van onze kant. Ongeveer een totaal van 15 corners verder gebeurde er iets magisch. Het moment waarvan iedereen verwachtte dat het nooit zou gebeuren. In de 21e minuut waren alle omstandigheden perfect voor dit moment om toch plaats te vinden. De corner werd wederom genomen door Loes. Britt kopte hem en vervolgens kwam de bal bij een tegenstander. Deze probeerde de bal niet geheel volgens de spelregels weg te werken, maar hij kwam in de voeten bij Claudia. Voordeel van de scheids. Het moest nu gaan gebeuren of nooit. Dus koos ze maar voor nu. Ze schiet de bal in het net, en de 0-3 was een feit! 2 minuten later maakten wij weer goed gebruik van Loes haar corner. De bal schoot door en hij kwam bij Nijland in de voeten. Zonder twijfel schiet ze de bal in de verre hoek en de keeper was kansloos, 0-4. De tegenstander bood echter ook tegenstand. We kregen nog een gevaarlijke kans tegen, gelukkig was het een buitenspeldoelpunt, afgekeurd. Verder eindigde de 2e helft vooral in kleine kansjes van onze kant en speelde het voetbal zich vooral af op het middenveld. Tijd voor thee om even op te warmen.
De 2e helft was van onze kant voornamelijk verdedigend. Daarle was met een strijdplan uit de kleedkamer gekomen en dat was te merken. De wedstrijd werd steeds fysieker en het natte veld hielp niet echt bij de timing ervan. Er ontstonden hierdoor veel vrije ballen. Daarle werd ook nog een paar keer erg gevaarlijk. Zo hebben de verdediging en Leonie nog 3 ballen van de lijn moeten halen. Gelukkig heeft Leonie daar erg scherp op gereageerd. Het laatste kwartier van de 2e helft probeerden wij het uit te voetballen, 0-4 was een prima prestatie zonder echte aanvallers. Bij precies 90 minuten was de scheids het slechte weer ook beu, eindstand 0-4.

Lang verhaal kort: we hebben helaas geen mooi voetbal laten zien, maar toonden wel inzet. Ondanks de vreemde posities, een ander systeem en zonder onze echte aanvallers is 0-4 een prima overwinning. Duckie was deze week voor het hele team en volgende week mogen wij even bijkomen met een vrije zaterdag 😴.