JO19-1 wint ook tweede competitie wedstrijd.

Datum

28 september 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de uitwedstrijd tegen RSC uit Rossum. Afgelopen seizoen nog onze tegenstander in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie. Omdat een ander team uit een 4e divisie zich terugtrok voor deelname in deze klasse, komt RSC, als verliezend finalist, opnieuw op ons pad dit seizoen. We begonnen de wedstrijd uitstekend. Al na 14 minuten stonden we met 0-2 voor. Dit door goed en mooi aanvallend voetbal op de echte grasmat te leggen. Halverwege de eerste helft zakte het spel wat in. Of dit kwam door de regen of de rustgevende uitstraling van de kerktoren van Rossum op de achtergrond, is niet bekend. Wel bleven we de wedstrijd controleren en gaven we weinig kansen weg aan de tegenstander.

Al snel na rust scoorden wij de 0-3.  De tegenstander kroop een beetje uit de schulp en begaf zich wat vaker op onze speelhelft. Kansen gaven we echter bijna niet weg. Wel werden de ruimtes  voor ons op het veld hierdoor groter, waar wij echter weinig gebruik van maakten. Enkele goede kansen voor ons, werden niet rustig afgemaakt. Te onnauwkeurig, zullen we maar zeggen. Een detail waar we mee aan de slag kunnen de volgende wedstrijden. Vanaf de 65e minuut werden 1 voor 1 onze wisselspelers ingebracht. In de 91e minuut kregen we nog een terecht toegekende strafschop, die vlekkeloos werd  binnen geschoten. Eindresultaat 0-4 , na het laatste fluitsignaal van een goed leidende scheidsrechter. We doen lekker mee op dit niveau en staan vooralsnog gedeeld eerste op de ranglijst. Volgende week de uitwedstrijd tegen Voorwaarts Twello.