Zevenklapper HHC JO19-1 tegen PH uit Almelo

HHC JO19-1

4e divisie G

2 november 2019 14:45

Vandaag de uitwedstrijd tegen PH uit Almelo, op dit moment een laagvlieger in onze competitie.
Na de verloren en op zijn zachtst uitgedrukt, slechte wedstrijd van vorige week tegen ROHDA Raalte, nu de tijd om weer eens te  laten zien wat we werkelijk in onze mars hebben.
We begonnen de wedstrijd prima. Met goed verzorgd veldspel werd de tegenstander onder druk gezet. Dat resulteerde in een paar kansen die helaas (nog) niet in doelpunten resulteerden.
Uit een van de spaarzame tegenaanvallen van PH werd de 1-0 gescoord. Gelukkig voor ons werd de goal door de scheidsrechter wegens (dubieus) buitenspel afgekeurd. Hierna namen wij het heft weer stevig in handen en scoorden we in een tijdsbestek van 10 minuten 3 keer. Je zag bij de spelers van PH het geloof in een goede afloop wegvloeien. Wat op viel in de eerste helft, is dat hun keeper steeds de bal inspeelde op de linksback. Vanuit die positie probeerden zij hun spel op te bouwen. Het duurde even voor onze jongens dat in de gaten hadden. We vergaten dan ook vroeg druk te zetten op dat aspect van hun spel, anders hadden we wellicht nog sneller de wedstrijd op slot kunnen gooien. Voetbal betekent ook dat je het spelletje moet kunnen “lezen”. Goede leer voor de volgende keer, zal ik maar zeggen.
Na de rust eenzelfde spelbeeld. Wij veelvuldig aan de bal, de tegenstander machteloos spartelend.
We liepen dan ook verdiend uit naar een grotere voorsprong. In de 54e minuut stond het al weer 0-4.
Na enkele wissels in het laatste half uur, scoorden we nog 3 keer. Eindstand 0-7. Een verdiende overwinning, met voetbal dat weer vertrouwen geeft voor de toekomst.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen Noordscheschut.