30 november 2019 14:30

asv Dronten JO19-1 – HHC JO19-1   0-2

Vandaag reisden we af naar Dronten. Om mee te blijven doen om de koppositie, moesten we winnen
van het in de middenmoot geklasseerde asv Dronten. Op papier dus een te nemen horde.
We begonnen de wedstrijd voortvarend. Al in de 2e minuut scoorden wij de 0-1 vanuit een penalty.
In het vervolg van de eerste helft hadden wij het betere van het spel. De tegenstander probeerde met lange ballen hun voorwaartsen te bereiken. Af en toe lukte dit aardig. Mede door een gewijzigde personele bezetting in onze achterhoede, die een beetje onwennig over kwam, creëerden ze een paar kansen. Gelukkig bleef een tegendoelpunt uit. Al naar gelang de wedstrijd vorderde, daalde het peil van ons spel. Na de rust werd het veldspel er niet beter op. Oorzaak? Veel onnodig balverlies en niet ons eigen spelletje spelen. Het leek wel of de vooraf gemaakte afspraken steeds meer genegeerd werden. Voetballen vanuit de discipline blijkt soms nog een (te) moeilijke opgave. Maar aangezien we in voorgaande wedstrijden hebben laten zien dit wel te beheersen, heb ik goede hoop dat we komende wedstrijden wel weer 90 minuten de focus kunnen bewaren om te acteren zoals afgesproken. In de tweede helft golfde het spel op en neer. Dronten kreeg een paar goede mogelijkheden om langszij te komen, gelukkig hield Jordi zijn doel schoon. En zowaar scoorden wij in de 80e minuut 0-2. Tom Bekman schoot vanaf de rechterkant de bal fenomenaal in de linker boven hoek. Mislukte voorzet of een “bewussie”. Wie het weet mag het zeggen……………………….:).
Eind goed, al goed, zullen we maar zeggen. We kunnen weer 3 punten toevoegen aan ons al niet geringe bij elkaar vergaarde puntentotaal.

Volgende week thuis de topper tegen Heino, Wat mij betreft een 6-punten wedstrijd. Als we die winnen, naderen we koploper Heino tot op 1 punt. We gaan het zien.

Zij die Sinterklaas gaan vieren komende week, wens ik een heel fijn avondje en tot volgende week.