1 - 2

HHC JO19-1

4e divisie G

16 november 2019 15:00

Wat een wedstrijd! De spanning was om te snijden. Om 15.00 uur trapten we af tegen koploper WSV. Wij de nieuwkomer in de 4e divisie, zij de ploeg die vorig seizoen promotie naar de 3e divisie via de nacompetitie misliepen. Gezien de reputatie van onze tegenstander, had onze trainer de tactiek enigszins aangepast. Niet dat we ons eigen spelletje niet wilden spelen, maar meer om het spelletje van de tegenstander te ontregelen. Zij hanteren veelal de lange (cross-)bal, waar dan hun snelle voorhoedespelers mee aan de haal gaan. Onze verdediging hield goed stand en ook kwamen we zelf tot een paar mooie aanvallen. In doelpunten resulteerde dit vooralsnog niet. In de 32e minuut wist WSV te scoren uit een aanval over rechts. Geen paniek, de jongens bleven gedisciplineerd voettballen. Aan inzet vanmiddag geen gebrek. Na de rust eenzelfde spelbeeld. Het golfde op en neer, met aan beide kanten af en toe een niet benutte kans. In de 50e minuut scoorden wij uit een corner de verdiende gelijkmaker. Hierna begon de tegenstander de druk op te voeren. Gaan we met een resultaat weer richting Hardenberg? Jazeker, want in de 81e minuut scoren wij uit een krachtige, prachtige actie van Evert-Jan, die Milan V. de diepte instuurde. Milan maakte de geboden kans subliem af. 1-2!! WSV ging wanhopig op zoek naar de gelijkmaker. Maar door goed verdedigen en een tomeloze inzet trokken wij de overwinning naar ons toe. Top-wedstrijd, top-spanning en top-kijkplezier, ook voor de neutrale toeschouwers, als die er al waren. Al met al een mooie teamprestatie, ook van de wisselspelers op de bank, waarvan er in de laatste fase nog drie hun opwachting maakten in het veld. Volgende week om 12.30 uur de thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek. Hopelijk weer net zo'n leuke wedstrijd als deze.