HHC Hardenberg verliest bekerduel na penalty’s

1 - 1

kwalificatieronde 2 BV

24 september 2019 20:00

R.N. (Roel) de Cock

In een enerverende wedstrijd is het HHC Hardenberg niet gelukt om de volgende ronde van de TOTO KNVB beker te bereiken. In het Brabantse Veen bleef het na verlenging 1-1 tegen het lokale Achilles Veen. De thuisclub nam de penals beter en is zodoende door in het beker toernooi. Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd waarbij HHC vooral wilde voetballen en de mannen van Achilles eerst maar eens gingen tegen houden. Langzamerhand kropen ze echter meer uit hun schulp en dat resulteerde dan ook in een verdiende 1-0 voor de thuisclub. Kort hierop werd het zelfs 2-0, maar gelukkig voor HHC werd deze afgekeurd. HHC had nog een paar goede kansen maar wist deze niet te verzilveren.

In de tweede helft probeerde HHC door te drukken en waren de Hardenbergers ook zeker de bovenliggende partij. Fatima scoorde dan ook na ongeveer 20 minuten de verdiende gelijkmaker na eerst wel een gele kaart ontvangen te hebben. In het verdere verloop van de tweede helft probeerde HHC Hardenberg door te drukken maar wist het net niet te raken, Amakodo had de bal voor het intikken maar schoot naast. Ook Achilles werd niet heel gevaarlijk meer op een paar speldeprikjes na.

Aan het begin van de verlenging was het even schrikken toen Danes leek uit te vallen met een voetblessure, maar gelukkig kon hij verder, al was het niet van harte. Achilles Veen had de beste kans in de verlenging met een schot dat maar net over ging. De tweede helft van de verlenging verlaat Danes toch het veld, Joris Brink verving hem. Het tweede gedeelte van de verlenging bleef het spel op en neer golven zonder uitgespeelde kansen. Ook dit bleef in evenwicht en penals werden de scherprechter. Ook dit bleef lang spannend, tot maar liefst 12-11 en daarmee trok Achilles Veen aan het langste eind.