Datum

19 oktober 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

Na  twee gelijke spelen in de competitie de afgelopen twee weken, vandaag de wedstrijd in de 2e ronde van de beker tegen SJO Dalfsen. Op papier een te nemen barriere, op het veld pakte dit echter anders uit.
In de eerste helft hadden wij vooral de bal in bezit. De tegenstander had een gedegen verdedigingsmuur opgebouwd. Voorin liepen bij de tegenpartij een paar supersnelle spitsen, die ze met langen ballen in  stelling probeerden te brengen. Wij probeerden met ons spel de verdediging van hun te slopen. Dit lukte echter niet al te best. Passes kwamen veel veelvuldig niet aan, tempo was te laag en we verloren voorin te veel duels. Met als gevolg geen scoringskansen.
In de tweede helft eenzelfde beeld. In de 53e minuut kreeg de tegenstander een corner. De bal werd door onze verdedigers weggewerkt. Niks aan de hand, zou je denken. Tot ieders verbazing floot de scheidsrechter en wees naar de penaltystip. Een speler van de tegenstander lag in het strafschopgebied plotseling op de grond. Gestruikeld, neergesabeld, omvergetrokken of......? Voor zowel ons als ook de tegenstander een GROOT ? Het cadeautje werd door de tegenstander dankbaar aangenomen en de strafschop werd onberispelijk benut. Na deze teleurstelling gingen we op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er in de 58e minuut. Uit een scrimmage voor het doel, scoorden we de 1-1. Nu op naar de 2-1.  En ja, er viel een tweede goal, maar niet voor ons. Uit een counter scoorde een van de supersnelle spitsen van hun de tweede treffer. In het resterende kwart van de wedstrijd, probeerde onze coach Robin met het inbrengen van de wisselspelers het tij nog te keren. Maar ook de frisse jongens konden het verschil niet maken. Het leek wel of het niet mocht lukken vandaag. Maar, dat straalden we ook zelf uit vandaag. Er lag een soort matheid over de ploeg, die we niet af konden schudden. De passie en de drive ontbraken.
In de komende competitiewedstijden zal dit toch anders moeten, om bovenin mee te kunnen blijven doen. Maar ik heb er het volste vertrouwen in, dat dit gaat lukken. We moeten en kunnen beter, zeker weten!!!