85'

2e divisie A

10 oktober 2020 14:30

Preston Henshuijs

HHC Hardenberg heeft thuis voor het eerst een overwinning geboekt. De ploeg won met 3-1 van Jong Sparta Rotterdam, dat bijna de hele tweede helft met tien man speelde vanwege een rode kaart. Invaller Justin Lambers bewees zich, net nadat hij inviel wist hij met het laatste doelpunt de wedstrijd te beslissen.

De beginfase van de eerste helft was tam. Alleen Rob van der Leij kreeg een kans, maar schoot de bal over het doel. In de zeventiende minuut kreeg Jong Sparta een enorme mogelijkheid, de vrije bal belandde zelfs tegen de paal. Nadat Ramon Nijland attent verdedigde, belandde de bal opnieuw op de paal. Daarmee kwamen de Hardenbergers goed weg.

Na een klein halfuur wist de ploeg uit Rotterdam op voorsprong te komen. In eerste instantie hield Nijland de penalty tegen, maar vermoedelijk door te vroeg van de plek af komen van de keeper moest de strafschop over. De herkansing werd wel verzilverd, Sven Mijnans zette de geslaagde pingel op zijn naam.

In de tweede helft deed HHC Hardenberg het beter. Nadat een schot van Van der Leij werd geblokkeerd, moest een paar minuten later de scheidsrechter ingrijpen. Jeremy van Mullem kreeg rood na een overtreding op Jurjan Mannes en mocht naar de kleedkamer vertrekken.

Met bijna zeventig minuten op de klok, wist HHC gelijk te maken. Aanvoerder Glenn Kobussen schoot de bal, die daarvoor tegen de lat kaatste, in het doel. Jurjan Mannes wist vervolgens de 2-1 te maken op prachtige wijze uit een vrije trap. Uiteindelijk bleek het inbrengen van Justin Lambers een gouden zet van trainer Bert van Hunenstijn. Hij maakte kort na invallen de 3-1.

Opstelling HHC Hardenberg: Nijland, Bouws, Fatima, Siekman, Manuhutu, Mannes, Kobussen (84/Lambers), Hemmink, Klok, Van Der Leij en Hardijk (46/Kaptein, 88/Koopman)

Wissels: Borgman, Kaptein, Etten, Koopman en Lambers

Opstelling Jong Sparta Rotterdam: Gomes, Dilrosun, Mullem, Drakpe, Overman, Meerstadt, Mijnans, Vianello, Emegha, Brouwer (70/Frimpong) en Afaker (70/De Haan)

Wissels: Haan, Frimpong, Udenhout, Adney, Doesburg en Janse