93'

2e divisie A

3 oktober 2020 15:00

N.H.H.J. (Nick) Tunnissen

In de slotfase van een kansrijke tweede helft wist HHC Hardenberg toch een punt te pakken in Noordwijk. Even leek het erop dat de Hardenbergers met een verlies het veld zouden verlaten, maar in de blessuretijd wist Rob van der Leij toch nog te scoren: 2-2.

Na achttien seconden leek HHC al op voorsprong te komen, was het niet dat doelpuntenmaker Matthijs Hardijk volgens de assistent-scheidsrechter buitenspel stond. En zo leek te toon voor de wedstrijd gezet. Toch kwam het zure gevoel voor het eerst aan de zijde van de gasten uit Hardenberg. Na het geblesseerd uitvallen van Ravelino Junte wist Emiel Wendt in de veertiende minuut zijn ploeg op 1-0 voorsprong te zetten. Hij kon de bal in een druk vijfmetergebied inschieten.

HHC probeerde wat terug te doen. Rob van der Leij kreeg een voorzet van Steff Kaptein, die hij net mistte. Na een halfuur maakte zijn ploeg opnieuw een buitenspelgoal, om kort daarna opnieuw een aardige mogelijkheid te krijgen. Net voor rust kwamen de Noordwijkers op 2-0 voorsprong door een eigen doelpunt van Serge Fatima. De HHC-verdediger kopte de bal langs teamgenoot Ramon Nijland.

Na de rust waren er nog kansen voor Noordwijk, maar HHC Hardenberg bleek sterker uit de kleedkamer te komen. Na mogelijkheden voor Van der Leij en een schot naast het doel van Noordwijk, kwam dan toch de aansluitingstreffer. Rene van Heiningen schiet de bal te hard op het scheenbeen van Van der Leij, waarna de bal langs doelman Mike van Vliet ging: 2-1.

De HHC'ers gingen na de goal en het invallen van Glenn Kobussen en Justin Lambers beter voetballen. Laatstgenoemde kreeg twee grote mogelijkheden en ook Van der Leij kreeg een enorme kopkans. Noordwijk-aanvoerder Wendt leek bijna zijn tweede doelpunt te maken in de 87ste minuut, maar daarin slaagde hij toch niet. In de derde minuut van de blessuretijd wist HHC toch nog gelijk te maken. Hij schoot de bal dichtbij de goal tussen de palen: 2-2.

Opstelling VV Noordwijk: Van Vliet, Smith, Van Heiningen, Slegt, Van Kins (80/Roffelsen), Roshanali, Bosma, Wendt, Owobowale, Rietveld en James (68/Van der Zalm).

Wissels: Van den Ende, Roffelsen, De Kruijs, Van der Zalm, Martina en Van der Sar.

Opstelling HHC Hardenberg: Nijland, Manuhutu, Bouws, Klok, Mannes, Görtz (72/Lambers), Hardijk, Junte (6/Kaptein), Van der Leij, Koopman (69/Kobussen) en Fatima.

Wissels: Kobussen, Van de Belt, Lambers, Borgman en Kaptein.