G. Vlak
S. Kozjak

2e divisie A

12 september 2020 14:00

HHC Hardenberg heeft haar eerste thuisduel van het seizoen verloren van VV IJsselmeervogels. De ploeg van trainer Berry Smit wist twee keer te profiteren van verdedigingsfouten van de Hardenbergers.

Het eerste kwartier stond HHC z’n mannetje. Flinke kansen van Matthijs Hardijk en Rick Hemmink zorgden echter niet voor de openingstreffer. Maar het mooie voetbal van de thuisploeg werd verstoord door de eerste goal. Halverwege de eerste helft wist Maikel Harder oog in oog met Ramon Nijland te scoren.

Na het eerste doelpunt van de middag was het een kwartier rustig, totdat Rutger Etten de bal op de lat schoot. Uiteindelijk slaagde Ahmed El Azzouti erin om zijn ploeg kort voor rust op 0-2 voorsprong te zetten. Na opnieuw een fout in de verdediging na een steekpass kon hij in de hoek inschieten. Een goede inzet van Etten, die net over het doel schoot, werd niet beloond.

Na rust werd HHC Hardenberg weer wat sterker. Na een mooie combinatie in de aanval kon door Etten geen verschil worden gemaakt. Maar ook IJsselmeervogels kreeg kansen. De Harder probeerde het van 18 meter, waarna Ramon Nijland attent redde. Kort daarna kreeg Hemmink een enorme kans, zijn schot eindigde op de lat.

De kansen bleven komen van beide ploegen. Gerry Vlak schoot net over het doel van Nijland, Ravelino Junte schoot op de buitenkant van de paal en een goede voorzet van Steff Kaptein mistte alles en iedereen. Met een zuur gevoel verliet HHC Hardenberg het veld met nul punten.

Opstelling HHC Hardenberg: Nijland, Klok, Siekman, Manuhutu, Fatima, Mannes, Hemmink, Etten, Van der Leij, Junte en Hardijk.

Wissels: Kobussen, Bouws, Kaptein, Görtz, Lambers en Borgman.

Opstelling IJsselmeervogels: Schaap, Van Diermen, Buitenhuis, Monteiro, Willems, De Harder, Van Riel, Van Arnhem, Vlak, Van den Meiracker en El Azzouti.

Wissels: Haian, Van de Laar, Kozjak, Lieshout, Oversloot, Brummel en Olijfveld.

Foto's: ProShots & Sportfoto-Oost