Calvin Twigt

2e divisie A

19 september 2020 15:00

Lorenzo Cairo

HHC Hardenberg heeft in een zonnig Volendam met 0-2 gewonnen. Na een gelijkspel in Groesbeek en het verlies tegen IJsselmeervogels vorige week, wist de ploeg van Bert van Hunenstijn eindelijk drie punten te pakken.

De eerste kleine mogelijkheid was voor Jong FC Volendam, maar daarna kwamen de Hardenbergers op stoom. Al na acht minuten schoot Rick Hemmink de bal op het doel, waar Dion Vlak attent redde. Na een zelfde mogelijkheid voor Matthijs Hardijk, liet Serge Fatima van zich horen. Een kopbal van hem eindigde aan de verkeerde kant van de doelpaal. Hoewel HHC na een halfuur goed wegkwam met een goede redding van Ramon Nijland, wisten ze vijf minuten voor rust de openingstreffer te maken. Serge Fatima zorgde met een prima kopbal voor de 0-1. Danny Bouws was voor de thee nog dichtbij een goal, Vlak hield de bal met succes tegen.

Na rust floot niet Lorenzo Cairo, maar Florian Lodeweegs voor het begin van de tweede helft. De scheidsrechter werd vanwege een blessure vervangen. Even later kon hij weer op de fluit blazen, binnen twee minuten schoot Ravelino Junte zijn ploeg naar 0-2. FC Volendam liet zich bijna niet meer zien na de tweede treffer van HHC. De oranje-zwarten wisten, ondanks kansen van Hardijk, Kaptein en debutant uit de jeugd Maxim Muusse, niet meer te scoren.

Volgende week speelt HHC Hardenberg om 14.30 uur thuis tegen AFC. Op maandagavond om 19.00 uur start de inschrijving voor die wedstrijd op deze website.

Opstelling Jong FC Volendam: Vlak, Kramer, Molenaar, Eerdhuijzen, Flint, Veerman, Tol, Ben Sallam, Johnson, Schulte en Panka.

Wissels: Kruiver, Twigt, De Vos, De Montfort en Beers.

Opstelling HHC Hardenberg: Nijland, Fatima, Siekman, Manuhutu, Hardijk, Van der Leij, Junte, Hemmink, Bouws, Klok en Mannes.

Wissels: Borgman, Görtz, Kaptein, Koopman, Muusse en Lambers.

Foto's: PRO SHOTS/Orange Pictures