121'

kwalificatieronde 2 Q2

6 oktober 2020 20:00

Nick Tunnissen

Op bizarre wijze heeft HHC Hardenberg zich dinsdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Competitiegenoot GVVV wist in de blessuretijd gelijk te maken: 2-2. De Hardenbergers scoorden in de extra tijd van de verlenging de winnende goal.

De eerste grote kans van het duel was voor HHC Hardenberg. Matthijs Hardijk kon vrij schieten vanaf randje zestien, maar doelman Johan Jansen kon zijn inzet keren. Twee minuten later kwam de ploeg wel tot scoren. Een pass van Jurjan Mannes naar Rick Hemmink, bracht de middenvelder in gelegenheid om af te drukken. De bal ging onder de keeper door: 1-0.

Na de openingstreffer was er de eerste grote kans voor GVVV. Oud-HHC’er Philip Ties zag Nick Borgman succesvol zijn schot keren. Na een halfuur spelen leek HHC op 2-0 te komen, waar Matthijs Hardijk de bal op de binnenkant ziet komen en weer het veld in gaat. Even daarna kon de ploeg weer bijna juichen toen Rick Hemmink 1-op-1 met de keeper van GVVV aan het kortste eind trok. Zes minuten voor de thee werd het toch echt 2-0, toen Rob van der Leij kon inkoppen. Op de valreep mocht Ties een penalty nemen in de blessuretijd van de eerste helft, waardoor de ploegen met een tussenstand van 2-1 naar de kleedkamer gingen.

In de tweede helft kreeg Tom Oostinjen een flinke mogelijkheid, maar ook daar was keeper Nick Borgman attent. Ook kreeg Hemmink opnieuw enorme kansen en was ook Hicham Haouat van GVVV gevaarlijk. In de slotfase kreeg Serge Fatima nog een flinke mogelijkheid, zijn inzet werd van de lijn gehaald door GVVV’er Justin Spies. Na een zinderende verlenging met enorme kansen voor beide ploegen, leek het aan te komen op penalty’s. Het kwam niet zover, Hemmink schoot vanaf rand 16 meter-gebied binnen: 3-2.

Opstelling HHC Hardenberg: Borgman, Bouws, Fatima, Siekman, Manuhutu, Mannes, Kobussen, Hemmink, Klok, Van der Leij en Hardijk.

Wissels: Nijland, Kaptein, Deiman, Van de Belt, Koopman, Muusse en Lambers.

Opstelling GVVV: Jansen, Adnane, Oostinjen, Haouat, Van der Voort, Ties, Fini, Patrick, Potjes, De Jong en Ten Teije.

Wissels: Theunissen, De Graaf, Mulder, Powel, De Leeuw, Spies en Van den Berkt.