Nijerf 1
6562KW
GROESBEEK
tel. 024-3971600

In de voorlaatste speelronde is HHC Hardenberg er nog niet in geslaagd om de tweede plek in het klassement van derde periode veilig te stellen. Tegenstander De Treffers gaf veel tegengas in eigen huis, waardoor HHC er niet aan toe kwam het eigen spel te spelen. De fysieke krachten kwamen tot evenwicht in een eindstand van 1-1.

Al in de eerste minuten van de wedstrijd kreeg De Treffers een flinke kans. Coen Maertzdorf kwam één op één met Ramon Nijland, die om tactische redenen de basisplek van Nick Borgman had overgenomen. Ze kwamen tot botsing, waardoor de kans op een doelpunt was verkeken. Naast de keeperswissel besloot trainer Bert van Hunenstijn ook om Matthijs Hardijk en Rick Hemmink het voordeel van de twijfel te geven en op te stellen in de basis. Dat ging ten koste van Rutger Etten en Thomas Reinders.

Veel mogelijkheden kregen de beide aanvallend ingestelde spelers niet. Kansen waren er überhaupt bijna niet voor beide teams, op twee schoten van Teije ten Den en een offensief van Gersom Klok en Rob van der Leij na. In de 37ste minuut was het wél raak. Balverlies van Matías Jones leidde tot een snelle counter van De Treffers. Brian Campman profiteerde daar optimaal van. In duel met Danny Bouws belandde de bal via één van het in het doel.

In de tweede helft waren er nog minder kansen. Na ruim twintig minuten wist Jones de gelijkmaker te realiseren. Uit een vrije trap schoot aanvoerder Glenn Kobussen de bal richting het zestienmetergebied van De Treffers, waar de bal na een stuit voor de Uruguayaan belandde. Die haalde uit en maakte de 1-1.

Komend weekend kan HHC Hardenberg de titel van de derde periode veiligstellen. Momenteel staan de oranje-zwarten met 22 punten op nummer 1, gevolgd door VV Katwijk met 21 punten en SVV Scheveningen met 20 punten. De kampioen mag instromen in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker en slaat daarmee de tweede kwalificatieronde over. Daarmee stromen ze tegelijk in met de clubs uit het betaald voetbal. VV Katwijk heeft al de eerste periode gepakt. Mocht de competitiekampioen winnen, dan gaat het bekervoordeel naar de nummer twee. HHC speelt komende zaterdag thuis tegen de Koninklijke HFC om 15.30 uur.