De Krom 57
2221KK
KATWIJK ZH
tel. 071-4027085

HHC Hardenberg had zaterdag opnieuw niet het geluk aan haar zijde in een 2-0 nederlaag tegen VV Katwijk. Op een zonnig en winderig De Krom kwamen de Hardenbergers opnieuw niet tot scoren. Hoewel de ploeg uit het oosten scherp begon, dwong het geen doelpunt af. Het bleef bij kansen voor het team van Bert van Hunenstijn.

De fanatieke supporters van Katwijk luisterden hun eerste thuiswedstrijd op met oranje rook en vuurwerk en zorgden voor sfeer. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Mike de Bruijn, die stipt om half vier voor het eerst floot. De opstelling van de Hardenbergers had één wijziging ten opzichte van vorige week: Rutger Etten kreeg een plek op het middenveld en Danny Bouws één op de bank.

In de vierde minuut zocht HHC de aanval over rechts met Klok, via Hardijk en Church over links voortgezet werd HHC voor het eerst gevaarlijk. De voorzet vanaf randje zestien belandde echter buiten bereik van Oosterwijk. Katwijk koos ook de aanval, in de achtste minuut wist Susan net niet Mengerink te bereiken. Even later ging de spits opzichtig naar de grond en de geclaimde penalty werd dan ook resoluut naar het rijk der fabelen gewezen door de arbiter.

Na een kwartier spelen kregen de Katukkers meer grip op de Sallanders, door vroeg te storen trachten zij de opbouw van HHC onmogelijk te maken. Een prima actie van Hardijk leverde toch bijna de eerste goal op. De corner die daarop volgde werd door Kobussen goed voor geslingerd, maar scheerde net buiten het bereik van Serge Fatima. In de twintigste minuut kreeg aanvoerder Susan de eerste gele kaart van de middag. Eerder ontsnapt de middenvelder hieraan na vasthouden van Mannes. Nu werd hem wel een prent getoond.

Vlak voor het half uur kwam Katwijk in scoringspositie door een mooie combinatie van Mengerink en El Azzouti, Borgman hield met behulp van zijn verdedigers de 0 op het scorebord. Even later leverde doorzetten van Klok een schietkans voor Hardijk op, zijn effectvolle schot ging een half metertje over de lat. In de 39e minuut was het wel raak voor Katwijk. Een aanval met Mengerink en El Azzouti bracht de openingstreffer op borden: 1-0.

Beide teams verschenen ongewijzigd aan de start van het tweede bedrijf. Het spelbeeld veranderde heel erg, Katwijk was de bovenliggende partij en HHC moest hard werken om tot aanvallen te komen. In 53e minuut bereikte een corner van Kobussen het hoofd van Fatima, maar hij wist de bal niet de juiste richting mee te geven. Even later was het Oosterwijk die aangespeeld werd tussen twee verdedigers, het lukte hem niet zich vrij te spelen van zijn bewakers.

Op de zestigste minuut meldde Katwijk zich weer aan het front. Handelend optreden van Klok voorkwam verder onheil. Het spel van HHC verslechterde in deze fase, onnodig balverlies hield de ploeg op eigen helft gekluisterd. Na een afgeslagen aanval van Katwijk wist Mannes zijn lijfwachten af te schudden en drukte van een meter of twintig af. Zijn harde schot ging rakelings naast.

Ruim een kwartier voor het eind was het Jari Oosterwijk die een uitgelezen mogelijk op de 1-1 liet liggen. Na goed storend werk kwam hij in balbezit en kon alleen op keeper Krul af. Zijn hand en de paal brachten redding voor de goalie. Zodoende wacht de spits nog op zijn eerste goal in het shirt van HHC. Een treffer die voor een spits vaak bevrijdend kan werken.

Met nog acht minuten op de klok moest HHC meer risico nemen om nog een resultaat te behalen op de Krom. Bouws werd ten koste van geel gestopt, de toegekende vrije trap leverde geen doelkans op. Slordig spel frustreerde verder aanvallende impulsen van de bezoekers, de zege van Katwijk kwam niet meer in gevaar. Sterker nog, vlak voor tijd scoorde de ploeg voor de tweede maal, Freriks stelde de zege definitief veilig. HHC kwam tekort in Katwijk. De inzet en intenties zijn er wel, maar dit Katwijk is een stapje verder.

Opstelling HHC Hardenberg: Borgman, Görtz (70/Bouws), Fatima, Church, Hardijk (78/Reinders), Kobussen, Etten (70/Van der Leij), Oosterwijk, Kaptein, Klok en Mannes (77/Hemmink).

Wissels: Van der Leij, Hemmink, Hamhuis, Bouws, Reinders, Nijland en Kieft.

Opstelling VV Katwijk: Krul, Ravensbergen, Susan (78/Christina), Kok, Van der Meer, El Azzouti, Weistra (69/Blokland), Van Mil (78/Freriks), Sinteur, Mengerink (78/Suleiman) en Esseboom.

Wissels: Fikkert, Van Lingen, Freriks, Blokland, Schet, Suleiman en Christina.

Foto's: ProShots