Westdijk 12
3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992140

Op de Westmaat was het sfeervolle voetbalavond, maar HHC Hardenberg kwam van een koude kermis thuis. SV Spakenburg na een halfuur op 1-0 en verdubbelde na rust direct de score. De ploeg van Bert van Hunenstijn had daar geen antwoord op en scoorde voor het eerst in acht wedstrijden niet.

HHC Hardenberg startte aardig, met een mogelijkheid van Danny Bouws en een kansje van Thomas Reinders. Maar daarna kreeg Spakenburg mogelijkheden. Vince Gino Dekker kreeg een flinke kans, maar keeper Nick Borgman reageerde attent door de bal met zijn been te blokkeren. Ook Floris van der Linden was zoals altijd gevaarlijk. Na dertig minuten resulteerde dat in de openingstreffer, na een mooie voorzet van Dekker schoot de spits de bal keihard tegen het net. Over twee afgekeurde doelpunten wegens buitenspel was tot na afloop discussie.

Na rust viel de tweede goal al binnen vijf minuten. Sterk combinatievoetbal van onder andere Wimilio Vink werd beloond: de aanvallende middenvelder schoot de bal in de hoek, doelman Borgman was kansloos. Ravelino Junte, de oud-speler van HHC, maakte bijna het derde doelpunt van de avond, maar schoot over. Na mogelijkheden voor Van der Linden, kreeg Steff Kaptein ook een kans. Zijn bal kwam eveneens niet binnen de palen terecht. In de vijf minuten lange blessuretijd maakte Jesper Drost bijna een troostgoal, was het niet dat een blauw-witte de bal van de lijn haalde. En zo keerde HHC Hardenberg na een 2-0 verlies zonder punten terug naar de Boshoek.

Foto's: ProShots