Lavendelstraat 2
3142NC
MAASSLUIS
tel. 010-5911306

Op een zonovergoten sportpark speelde HHC een uitwedstrijd tegen het Excelsior van Maassluis. Het publiek kreeg bij  aangename temperaturen maar liefst 7 goals te zien. Helaas voor HHC werden 4 daarvan aan de Maassluisse kant van het scorebord genoteerd. De ploeg van Bert van Hunenstijn kwam knap terug van een 3-1 achterstand. Uiteindelijk wisten de thuisploeg in de extra tijd alsnog de winnende goal te maken. HHC kreeg het deksel op de neus en deed daarmee vooral zichzelf (veel) tekort.

Excelsior kwam goed uit de startblokken en zetten meteen druk op de goal van Nick Borgman. Toch was de eerste kans voor HHC. Een achterwaartse inzet van Rob van der Leij, hersteld van zijn hoofdblessure, werd van de lijn gehaald.
Na wat inleidende beschietingen is het Jurjan Mannes die van afstand scoort. Hij neemt van ruim 20 meter keeper Jean-Paul van Leeuwen onder vuur. Deze moet, mede door de listige stuit, capituleren. De goalie verwachtte een voorzet en werd verrast door het het plotselinge schot. Een lepe goal dus.

Even later was het Klok die hard kon uithalen na een mooie dribbel van  Reinders.  Via Jesper Dros kwam hij in kansrijke positie. Ten koste van een corner voorkwam van Leeuwen een grotere achterstand.
HHC werd een aantal keren gevaarlijk via Bouws en Klok vanaf de rechterkant. HHC speelde goed en dominant. Het was echter Dave van DeLft die de gelijkmaker liet aantekenen. Een aanval over rechts werd van ruim buiten de 16 hard binnengeschoten. In de 44e minuut was het plots 1 tegen 1.

Gezien de kansenverhoudingen had HHC meer afstand moeten nemen van Maassluis. Maar er werd gerust met een gelijke stand.

Maassluis begon de tweede helft waar het de eerst mee eindigde. Het maken van goals. Door een een moment van onachtzaamheid in de Hardenberger defensie was het wederom Dave van Delft die scoorde. 1 op 1 met Borgman faalde hij niet en bracht de 2-1 op het scorebord.

In de 48e minuut kreeg HHC een vrije trap. Mannes schoot snoeihard onderkant lat in de goal. Alle aanwezigen zagen de bal de doellijn passeren behalve scheidsrechter Luuk Timmer. Dat zijn assistent 20 meter van de achterlijn gepositioneerd stond was ook geen bevorderende factor. Geen goal dus. 2 minuten later was het weer raak voor Excelsior, na slecht verdedigen werkte Vincent van den Berg de 3-1 achter Borgman. In een tijdsbestek van luttele minuten wisten de Tricolores 3 keer te scoren.

HHC  oogde aangeslagen in deze fase wist even geen druk meer te creëren op  verdediging van de thuisclub. Toch bleken de Hardenbergers over veerkracht te beschikken, na offensieve wissels knokte men zich terug in de wedstrijd. Het was in 74e minuut Jesper Drost die een doorschietende cornerbal hard en laag inschoot. Een schot dat bol stond van stoom en frustratie belandde achter keeper van Leeuwen.

De aansluitingstreffer zorgde voor nieuwe energie bij de Oranjehemden maar het spel bleef slordig. Af en toe kwamen de Tricolores er gevaarlijk. In 84e minuut moest Borgman dan ook flink aan het werk om een snelle counter te ontzenuwen. Vlak voor tijd maakte Hemmink knap de gelijkmaker en leek HHC nog door te willen stoten naar de winst. Het was echter Maassluis dat in extremis de winnende treffer produceerde en de punten op het eigen conto mag bijschrijven. HHC deed zichzelf daarmee veel tekort maar daar zal in Maassluis niemand van wakker liggen.

Bert van Hunenstijn: “We verliezen vooral van onszelf. Voor rust zijn we dominant en spelen we goed. Alleen de afwerking was wat onrustig. Door niet goed te verdedigen krijgen we de 1-1 tegen. Na de rust zagen we slordige inspeelpasses en verdedigen we zeer zwak. Na offensieve wissels moeten zij terug en scoren we met overtuiging. We komen goed terug tot 3-3. Dan is het natuurlijk zeer dom om alsnog die 4-3 weg te geven."

Foto's: ProShots