De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

HHC Hardenberg heeft in een zwaarbevochten duel verloren van Kozakken Boys. Op de Boshoek werd het 2-3. Vier goals vielen in de tweede helft, waarin veel te beleven viel. De Hardenbergers beëindigden zaterdag een reeks waarin ze zeven duels ongeslagen waren.

In de eerste helft startte HHC Hardenberg goed. De eerste kans, een kopbal van Jesper Drost, kwam naast het doel. Ook een vrije trap van de speler werd niet raak geschoten: de bal ging net over het doel. Na goed combinatiespel creëerde Rick Hemmink ook nog een mogelijkheid, maar zijn inzet ging ruim over.

Het eerste offensiefje van Kozakken Boys kwam na twaalf minuten, waar Nick Borgman de bal met gemak pakte. Kort daarna kreeg Elvio van Overbeek twee mooie kansen, maar ook die resulteerden niet in de openingstreffer. Thomas Marijnissen kreeg nog een goede mogelijkheid, al zag ook hij zijn inzet voorlangs verdwijnen. Net voor rust kwamen de gasten dan toch met de eerste goal: Leon Bot kopte een voorzet binnen: 0-1.

Na rust kwam een halfuur voor tijd de geest uit de fles. De aansluitingstreffer werd gemaakt door Rob van der Leij die de bal kon binnenschuiven: 1-1. Enkele minuten daarna kwam Kozakken Boys alweer op voorsprong. Invaller Johnny Lommers tikte een voorzet van aanvoerder Gwaeron Stout in het doel: 1-2. Uit een vrije trap, een kwartier voor het einde van de wedstrijd, mocht Jesper Drost met een bal die van richting werd veranderd scoren: 2-2. Uiteindelijk maakte Nizar Mekkaoui met een bal in de bovenhoek de eindstand: 2-3. Een lange blessuretijd van vijf minuten kon daar geen verandering in brengen.