HHC trakteert sfeervol publiek op overwinning tegen koploper

De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Met een goal in de slotfase van de wedstrijd heeft HHC Hardenberg gewonnen van VV Katwijk. De club die op de eerste plek staat in de Jack's League kreeg in de 85ste minuut een doelpunt om haar oren. Rob van der Leij zorgde ervoor dat de bezoekers de deksel op de neus kregen.

In de eerste vijftien minuten waren er slechts een paar kleine mogelijkheden, maar in het laatste halfuur van de eerste helft creëerden beide ploegen veel meer. Rechtsback Danny Bouws bleek gevaarlijk met scherpe voorzetten en ook Jesper Drost kreeg mogelijkheden om te scoren. Rob van der Leij kreeg voor rust de grootste kans, het was moeilijker om de prachtige voorzet van Bouws naast te schieten dan binnen te schieten. Toch lukte het de spits niet om te scoren. Ook Drost was met een bal op de paal dichtbij. Aanvoerder Robbert Susan probeerde het ook nog even, maar zijn inzet ging net over het doel van Nick Borgman.

In de tweede helft van de bloederige wedstrijd, waarin meerdere spelers na duels verzorging nodig hadden, waren er minder kansen voor beide ploegen. Marciano Mengerink, die na rust pas mocht invallen, schoot naast. En een gevaarlijke poging van Matthijs Hardijk strandde in de handen van keeper André Krul. Zes minuten voor tijd lukte het Van der Leij om de openingstreffer te maken. Een voorzet van rechts door Bouws kwam voor de aanvaller terecht, die met de punt van zijn linkerschoen de bal binnen knalde. Kattukker Ahmed el Azzouti kreeg daarna nog een levensgrote kans om de 1-1 te maken, maar schoot de bal net over het doel. Het bleef 1-0.

Foto's: ProShots/Sportfoto-Oost