De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Op een buiige Boshoek speelde HHC een thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels. In de openingsfase had de thuisclub het af en toe moeilijk. Maar na een kwartier kreeg het de gasten in een ijzeren greep en was het Heer en Meester. Met hoofdletters inderdaad want IJsselmeervogels kwam er niet meer aan te pas. Het enige dat de Oranjehemden zich kunnen verwijten is dat de score niet (veel) hoger opliep. Bij HHC werd Pascal Mulder uitgeroepen tot man van de wedstrijd en dat was terecht. De centrale verdediger speelde met zoveel zelfvertrouwen dat het lijkt alsof hij al jaren onderdeel van dit team is. Door de overwinning wordt koploper de Treffers tot op 1 punt genaderd.

HHC begint fel en heeft een sterke drang naar  voren. De ploeg staat hoog en stoort de opbouw van de Vogels vroeg.  Slordigheidjes resulteren erin dat de eerste kans voor de gasten is. El Haddouti kan al na een paar minuten spelen uithalen van randje 16. Zijn fraaie schot zeilt maar net naast de kruising. Een aantal schoonheidsfoutjes van HHC liggen hieraan ten grondslag.

Vogels maakt daar handig gebruik van om een aantal keren gevaarlijk te kunnen counteren. Na vijftien minuten krijgt de ploeg van Pascal Diender meer grip op haar tegenstander. En vanaf dat moment is het feitelijk eenrichtingsverkeer. Rond de dertigste minuut  krijgt HHC via Vd Leij en Hardijk een aantal flinke kansen. Ook mag de thuisploeg een handvol corners nemen. Tot goals leidt het allemaal nog niet. De tandem Danny Bouws- Gersom Klok maakt overuren maar ook over links raakt HHC op stoom. Via het duo Matthijs Hardijk-Ashwin Manuhutu kwam HHC veelvuldig gevaarlijk voor de goal van de gasten.

Dat veranderde ook de stand op het scorebord want HHC scoorde binnen drie minuten twee keer. Eerst was het Hardijk die een 1 op 1-duel met Schaap in zijn voordeel besliste. Hij werd keurig op maat bediend vanaf de linkerkant. Kort daarna was het  Manuhutu die van dichtbij scoorde. Na een flipperkastmoment  kwam hij in balbezit en drukte af. In de verre hoek was doelman Schaap geklopt. Er werd met 2-0 op het bord gerust.

HHC ging na rust door met wat het in de eerste helft ook deed en dat was het creëren van kansen. Direct na rust werd Hardijk de diepte ingestuurd maar keeper Schaap was op tijd zijn goal uit. Even later was het van der Leij met een enorme kans. Zijn schot ging maar net langs de paal.

Het gaat te ver om hier elke kans die het team van Pascal Diender kreeg te beschrijven. Er werden legio goede kansen gecreëerd en dat is een compliment voor de oranjebrigade. Dat de score niet veel hoger opliep is een wonder.  Want ondanks dat keeper Jaimy Schaap een aantal keren flink in de weg lag, was het vooral de kalibratie van het Hardenberger vizier dat meer doelpunten voorkwam.

Uiteindelijk werd het 2-0 en boekte HHC de vijfde overwinning van het seizoen. Hierdoor wordt de Treffers tot op 1 punt genaderd en blijft het lekker spannend in de top van de Jack’s Leaque. Volgende week speelt HHC een uitwedstrijd in Tiel tegen TEC.

Opstelling HHC: Nick Borgman, Fatima, Manuhutu, Mulder, Hardijk, Van der Leij, Drost, Bouws, Klok, Mannes en Jones.

Wisselspelers: Görtz, Church, Etten, Reuvers, Veenstra, Reinders en Jordy Borgman.

Opstelling IJsselmeervogels: Schaap, Willems, Martis, Van Arnhem, Sanchez Angulo, Van der Laar, Ibrahim, Ramdas, Heerings en El Haddouti.

Wisselspelers: Visser, Tadmine, Ruizendaal, Haian, Westerman, Rosheuvel en List.

Foto's: ProShots