Predikbroedersweg 3
4003AL
TIEL
tel. 0344-618577

Na een sterke eerste helft in Tiel, heeft HHC Hardenberg pas na rust zich verzekerd van drie punten. Uit bij TEC kwamen de oranje-zwarten in de zestigste minuut op voorsprong door een penalty. Mike Veenstra maakte het in de blessuretijd af.

Hoewel HHC met een aantal blessures en afwezigheid kampte, voetbalde het de eerste helft goed. De eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd was een kans van Matthijs Hardijk na tien minuten. De aanvaller kreeg de bal vanuit het middenveld, één op één met de keeper schoot hij de bal naast het doel.

Ook Jesper Drost had mogelijkheden. Na een klein halfuur schoot hij op het doel van Mathijs Jan Swaneveld. De bal werd van richting veranderd, waardoor de keeper z’n best moest doen om over te tikken. Met wat hulp van de lat belandde de bal niet in de goal. Ook Gersom Klok probeerde het voor rust nog even, maar ook zijn inzet belandde niet tussen de palen.

Na de onderbreking kwamen beide ploegen terug op een nog natter veld dan voor de rust. De regen kwam in de pauze namelijk met bakken uit de hemel. Het zorgde voor een iets andere manier van voetballen. Na mogelijkheden voor Matthijs Hardijk werd Danny Bouws naar de grond gewerkt: penalty. Teamgenoot Rob van der Leij scoorde via de handen van Swaneveld, die de bal nog aanraakte.

Met de 0-1 voorsprong leek het alsof HHC met iets meer comfort kon voetballen, al drong TEC steeds meer aan. Van der Leij kreeg nog een mogelijkheid en ook Mannes en Drost bleven proberen de score te verdubbelen. Maar een kwartier voor het eind van de wedstrijd had Bo van Essen de mogelijkheid om de 1-1 te maken. Hij stormde op het doel af en knalde bijna de voorzet binnen.

Terwijl spelers onderuit gingen door het gladde veld, ballen stil kwamen te liggen waar ze zouden moeten stuiteren en waar het veld steeds meer schade opliep, probeerden beide ploegen nog het onderste uit de kan te halen. Echte kansen kreeg TEC niet meer, HHC daarentegen nog wel. Drost en Klok mochten uithalen, maar uiteindelijk wist invaller Mike Veenstra in de tweede minuut van de blessuretijd de wedstrijd definitief te beslissen. Hij schoot van links binnen: 0-2.

Foto's: ProShots