HHC Hardenberg start tweede seizoenshelft met overwinning

De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Op een koude Boshoek heeft HHC Hardenberg zaterdagmiddag met 3-1 gewonnen van SVV Scheveningen. Ondanks dat niet heel de selectie fit uit de winterstop kwam, hadden de Hardenbergers geen moeite met de ploeg uit de kustplaats.

Het team van Pascal Diender kwam al vroeg op voorsprong. Matías Jones bleek in de zevende minuut met een schot te sterk voor doelman Sven van der Maaten. Na een kwartier spelen verdubbelde HHC de score. Serge Fatima kopte de bal strak binnen uit een corner. En toen leek het alsof de wedstrijd gespeeld was. Matthijs Hardijk probeerde nog twee keer te scoren na goede passes van Jurjan Mannes en Pascal Mulder, maar slaagde daar niet in.

In de tweede helft was Hardijk opnieuw dicht bij een doelpunt. Goalie Van der Maaten reageerde attent op zijn schot. Lex Immers was voor de tegenpartij gevaarlijk, maar een sublieme redding van Nick Borgman voorkwam dat Scheveningen wist te scoren. Een kwartier voor tijd legde spits Hardijk de 3-0 erin nadat hij één op één kwam met de keeper. Barry Rog redde in de 79ste minuut nog enigszins de eer door de 3-1 te maken. Thomas Reinders had de kers op de taart kunnen leggen met een prachtig doelpunt in de negentigste minuut, maar slaagde daar niet in. Daardoor eindigde het duel in 3-1.

Opstelling HHC: Borgman, Fatima, Church, Manuhutu, Mulder, Hardijk, Drost, Klok, Mannes, Reinders en Jones.

Wissels: Görtz, Kobussen, Etten, Egbers, Reuvers, Bouws en Meier.

Opstelling SVV Scheveningen: Van der Maaten, Van Koesveld, Koorndijk, De Vlugt, Peters, Aldogan, De Niet, De Jong, Lopes Cabral, Kalpoe en Immers.

Wissels: Gomez-Nieto, Rieder, Van Eijk, Van Breukelen, Lipman, Elvilia en Rog.

Foto's: ProShots