De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Het contrast kan bijna niet groter. Na de grote domper afgelopen zaterdag tegen VV Katwijk, boekt HHC Hardenberg op Tweede Paasdag de grootste zege in bijna vijftien jaar tijd. SV TEC kreeg op De Boshoek maar liefst zeven doelpunten om de oren.

Serge Fatima kroonde zichzelf al in de eerste tien minuten tot man of the match. Hij wist twee keer met zijn hoofd te scoren. De eerste keer was na vier minuten na een corner van Matías Jones en zes minuten later schreef Jurjan Mannes met een vrije bal een assist op zijn naam. Matthijs Hardijk had de kans om na elf minuten de 3-0 op het scorebord te zetten, maar wist één op één met doelman Nick van den Dam niet te scoren.

Na twintig minuten kwam de derde treffer wel. Ashwin Manuhutu kreeg de bal op de paal en vervolgens maakte Basil Camara een eigen doelpunt. Na kansen van Hardijk, Fatima en Mannes scoorde Joerie Church op aangeven van Rob van der Leij de 4-0. In de blessuretijd van de eerste helft wist HHC-spits Van der Leij er nog 5-0 van te maken met een kopbal.

Na rust vielen er aanmerkelijk minder doelpunten. Bo van Essen kreeg de enige kans van TEC in de hele wedstrijd, Nick Borgman wist met een scherpe reactie een tegengoal te voorkomen. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd benutte Rob van der Leij een penalty na een handsbal: 6-0. Rutger Etten maakte het op aangeven van Van der Leij af. Daarmee wonnen de oranje-zwarten met zeven doelpunten verschil. Dat is de grootste overwinning in de competitie sinds de 9-1 winst op VVOG, bijna vijftien jaar geleden op 3 mei 2008.

Foto’s: ProShots